Шоколадні коржі і сирний крем: дивовижний торт, що тане в роті

Шоколадні коржі і сирний крем: дивовижний торт, що тане в роті
Шоколадні коржі і сирний крем: дивовижний торт, що тане в роті

Дивовижна випічка з ніжним сирно-шоколадним кремом. Готується швидко, просто, а торт виходить високий і пишний. Потіште смакотою своїх рідних!

Для коржів:

  • 170 г борошна;
  • 50 г какао;
  • 2,5 ч. л. розпушувача;
  • 4 яйця;
  • 80 г сметани;
  • 100 мл олії;
  • 120 г цукру;
  • 1/4 ч. ложки солі.

Для крему:

  • 100 г сметани;
  • 400 г сиру;
  • 250 г згущеного молока;
  • 50 г какао.

Глазур:

  • 60 г вершкового масла;
  • 100 г шоколаду;
  • 40 г молока.

Для просочення коржів:

  • 100 г води;
  • 50 г цукру;
  • 20 г коньяку або бренді.

Як готувати:

  1. З’єднуємо борошно, какао, розпушувач, сіль і перемішуємо.
  2. У глибоку ємність вибиваємо яйця, додаємо цукор, сметану і олію. Перемішуємо до однорідного стану.
  3. Потім в масу поступово додаємо суху суміш. Міксером перемішуємо, до однорідності.
  4. Деко застеляємо пекарним папером і виливаємо на неї тісто, розрівнюємо.
  5. Випікаємо в розігрітій до 200 ° C духовці, 12-15 хвилин.
  6. Готовність коржа перевіряємо шпажкою. Протикаємо корж і виймаємо. Якщо шпажка суха, значить корж готовий.
  7. Охолоджуємо корж, перевертаємо на папір і акуратно знімаємо пергамент з коржа.
  8. Обрізаємо боки коржа і ділимо корж на чотири рівні частини.
  9. Просочуємо коржі сиропом. Для його приготування 50 г цукру розчиняємо в 100 мл води, доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини і охолоджуємо. Додаємо 2 ст. ложки коньяку.
  10. Для крему з’єднуємо сметану, сир, какао і згущене молоко. Перемішуємо, до однорідного стану.
  11. Тепер збираємо торт: кладемо корж і промазуємо його 1/3 частиною крему.
  12. Потім кладемо другий корж, злегка продавлюємо і промазуємо 1/3 частиною крему.
  13. Третій і четвертий коржі збираємо аналогічно. Ставимо торт в холодильник і готуємо глазур.
  14. З’єднуємо вершкове масло і молоко. Нагріваємо до гарячого стану. Висипаємо в гарячу масу темний шоколад (какао 50%) і перемішуємо, до розчинення шоколаду.
  15. Заливаємо торт глазур’ю і розрівнюємо. Даємо глазурі застигнути і подаємо на стіл.

Торт виходить дуже апетитним і буквально тане в роті. Спробуйте, ваші рідні точно оцінять цей рецепт!

Джерело.