
Дивовижна випічка з ніжним сирно-шоколадним кремом. Готується швидко, просто, а торт виходить високий і пишний. Потіште смакотою своїх рідних!
Для коржів:
- 170 г борошна;
- 50 г какао;
- 2,5 ч. л. розпушувача;
- 4 яйця;
- 80 г сметани;
- 100 мл олії;
- 120 г цукру;
- 1/4 ч. ложки солі.
Для крему:
- 100 г сметани;
- 400 г сиру;
- 250 г згущеного молока;
- 50 г какао.
Глазур:
- 60 г вершкового масла;
- 100 г шоколаду;
- 40 г молока.
Для просочення коржів:
- 100 г води;
- 50 г цукру;
- 20 г коньяку або бренді.
Як готувати:
- З’єднуємо борошно, какао, розпушувач, сіль і перемішуємо.
- У глибоку ємність вибиваємо яйця, додаємо цукор, сметану і олію. Перемішуємо до однорідного стану.
- Потім в масу поступово додаємо суху суміш. Міксером перемішуємо, до однорідності.
- Деко застеляємо пекарним папером і виливаємо на неї тісто, розрівнюємо.
- Випікаємо в розігрітій до 200 ° C духовці, 12-15 хвилин.
- Готовність коржа перевіряємо шпажкою. Протикаємо корж і виймаємо. Якщо шпажка суха, значить корж готовий.
- Охолоджуємо корж, перевертаємо на папір і акуратно знімаємо пергамент з коржа.
- Обрізаємо боки коржа і ділимо корж на чотири рівні частини.
- Просочуємо коржі сиропом. Для його приготування 50 г цукру розчиняємо в 100 мл води, доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини і охолоджуємо. Додаємо 2 ст. ложки коньяку.
- Для крему з’єднуємо сметану, сир, какао і згущене молоко. Перемішуємо, до однорідного стану.
- Тепер збираємо торт: кладемо корж і промазуємо його 1/3 частиною крему.
- Потім кладемо другий корж, злегка продавлюємо і промазуємо 1/3 частиною крему.
- Третій і четвертий коржі збираємо аналогічно. Ставимо торт в холодильник і готуємо глазур.
- З’єднуємо вершкове масло і молоко. Нагріваємо до гарячого стану. Висипаємо в гарячу масу темний шоколад (какао 50%) і перемішуємо, до розчинення шоколаду.
- Заливаємо торт глазур’ю і розрівнюємо. Даємо глазурі застигнути і подаємо на стіл.
Торт виходить дуже апетитним і буквально тане в роті. Спробуйте, ваші рідні точно оцінять цей рецепт!