Дуже ніжний десерт, який не залишить вас байдужими. Рецепт дуже простий, тому впорається навіть новачок. Торт чудово підійде для сімейного застілля.
Продукти:
- 130 г борошна;
- 8 яєць;
- 250 г вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 560 мл молока;
- 250 г цукрової пудри;
- 20 г ванільного цукру;
- щіпка солі;
- 150 г чорного шоколаду.
Як готувати
- 6 жовтків збиваємо з цукром.
- В іншій посудині збиваємо білки зі щіпкою солі.
- З`єднуємо білки і жовтки, перемішуємо.
- Додаємо борошно, какао.
- Викладаємо масу у застелену пергаментом роз’ємну форму.
- Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо бісквіт 20-25 хвилин.
- Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Готуємо крем: збиваємо 2 яйця і 30 г борошна.
- Додаємо охолоджене молоко.
- Ставимо молоко на середній вогонь.
- Варимо до загустіння, постійно помішуємо.
- Знімаємо з вогню, залишаємо остуджувати.
- Масло збиваємо з цукровою пудрою, ванільним цукром.
- Додаємо заварну масу.
- На тарілку викладіть корж, змастіть його заварним кремом.
- Готуємо шоколадну глазур. У кухлик влийте молоко, нагрійте його і викладіть шматочки шоколаду, додайте вершкове масло. Все розмішайте.
- Змастіть верх та боки торта шоколадною глазур’ю.
- Покладіть десерт у холодильник не на менше, ніж 4 години.
- Нарізати його краще змоченим у воду ножем.