Шоколадний бісквітний торт на одному коржі: задоволення і від приготування, і від дегустації

Дуже ніжний десерт, який не залишить вас байдужими. Рецепт дуже простий, тому впорається навіть новачок. Торт чудово підійде для сімейного застілля.

Продукти:

  • 130 г борошна;
  • 8 яєць;
  • 250 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. какао;
  • 560 мл молока;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 20 г ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • 150 г чорного шоколаду.

Як готувати

  1. 6 жовтків збиваємо з цукром.
  2. В іншій посудині збиваємо білки зі щіпкою солі.
  3. З`єднуємо білки і жовтки, перемішуємо.
  4. Додаємо борошно, какао.
  5. Викладаємо масу у застелену пергаментом роз’ємну форму.
  6. Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо бісквіт 20-25 хвилин.
  7. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  8. Готуємо крем: збиваємо 2 яйця і 30 г борошна.
  9. Додаємо охолоджене молоко.
  10. Ставимо молоко на середній вогонь.
  11. Варимо до загустіння, постійно помішуємо.
  12. Знімаємо з вогню, залишаємо остуджувати.
  13. Масло збиваємо з цукровою пудрою, ванільним цукром.
  14. Додаємо заварну масу.
  15. На тарілку викладіть корж, змастіть його заварним кремом.
  16. Готуємо шоколадну глазур. У кухлик влийте молоко, нагрійте його і викладіть шматочки шоколаду, додайте вершкове масло. Все розмішайте.
  17. Змастіть верх та боки торта шоколадною глазур’ю.
  18. Покладіть десерт у холодильник не на менше, ніж 4 години.
  19. Нарізати його краще змоченим у воду ножем.

За матеріалами.