
Шоколадні коржі, кавовий крем – цей рецепт точно оцінять солодкоїжки! Торт виходить легким, повітряним і буквально тане в роті. Рецепт простий, тому навіть якщо ви новачок у випічці, цей торт точно вдасться.
Вдалий десерт для жіночих посиденьок. І не тільки. Цей торт стане родзинкою будь-якого домашнього свята!
Для коржів:
- 100 г темного шоколаду;
- 85 г вершкового масла;
- 6 г какао-порошку;
- 100 г цукру;
- 6 яєць;
- щіпка солі.
Для крему:
- 130 г темного шоколаду;
- 75 г молока;
- 10 г кави в зернах;
- 300 г сметани або вершків;
- 25 г цукру;
- декоративна шоколадна стружка.
Як готувати:
- Розтопіть масло і шоколад. Можна у мікрохвильовій печі, можна на паровій бані.
- Відокремте білки від жовтків.
- Додайте цукор, какао-порошок.
- Все збийте міксером.
- З`єднайте масу з розтопленим шоколадом.
- Ще раз добре перемішайте.
- Збийте з цукром білки.
- Додайте білки до маси. Все добре перемішайте.
- Вилийте у підготовлену форму, застелену пергаментом.
- Випікайте при температурі 180 ° C 10 – 12 хв.
- Для приготування шоколадного кавового крему кавові зерна залийте молоком. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння.
- Вимкніть плиту, закрийте кришкою. Залишіть на 30 хвилин.
- Повторіть ще так раз.
- Процідіть молоко і залийте ним темний шоколад.
- Залиште на кілька хвилин.
- Добре перемішайте.
- Збийте вершки з цукром. Додайте розтоплений шоколад.
- Збивайте на великій швидкості, доки крем не загусне.
- Розріжте корж на три рівні частини.
- Змастіть кожну частину кремом.
- Зверху прикрасіть шоколадною стружкою.
- Залиште торт на 2 години настоюватися.
Потіште смачним домашнім тортиком своїх рідних! Буде дуже смачно!