Інгредієнти:
- борошно, 240 г;
- яйця, 2 шт.;
- кефір, 280 г;
- какао, 30 г;
- цукор, 200 г;
- сода, 1 ч.л.;
- олія, 30 мл
Для крему:
- молоко, 500 мл;
- цукор, 180 г;
- яйця, 2 шт.;
- борошно, 50 г;
- масло вершкове, 150 г;
- ванільний цукор, 10 г
Як приготувати торт «Фантазія»:
- Кефір змішуємо з содою і залишаємо на 2 хвилини, потім додаємо яйця, олію, цукор і вимішуємо масу.
- Борошно просіваємо і всипаємо в масу, перемішуємо до однорідності. Додаємо какао.
- Форму для запікання застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30 – 35 хвилин.
- Цукор змішуємо з ванільним цукром, борошном і яйцями. Перемішуємо вінчиком і вливаємо половину молока. Ставимо на невеликий вогонь, прогріваємо і вливаємо другу частину молока. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. До кипіння не доводити.
- Кладемо в крем масло вершкове, вимішуємо до однорідності, залишаємо охолоджуватися.
- У коржа зрізаємо верхню шапочку і ріжемо корж на 2 частини.
- Формуємо торт, змащуючи коржі і боки кремом. Обрізану верхню частину подрібнюємо блендером і посипаємо крихтою торт. Ставимо його на кілька годин в холодильник.
Смачного!