Шоколадний торт на кефірі “Фантазія”. Дуже швидкий і простий рецепт до чаю!

Інгредієнти:

  • борошно, 240 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • кефір, 280 г;
  • какао, 30 г;
  • цукор, 200 г;
  • сода, 1 ч.л.;
  • олія, 30 мл

Для крему:

  • молоко, 500 мл;
  • цукор, 180 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • борошно, 50 г;
  • масло вершкове, 150 г;
  • ванільний цукор, 10 г

Як приготувати торт «Фантазія»:

  1. Кефір змішуємо з содою і залишаємо на 2 хвилини, потім додаємо яйця, олію, цукор і вимішуємо масу.
  2. Борошно просіваємо і всипаємо в масу, перемішуємо до однорідності. Додаємо какао.
  3. Форму для запікання застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
  4. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30 – 35 хвилин.
  5. Цукор змішуємо з ванільним цукром, борошном і яйцями. Перемішуємо вінчиком і вливаємо половину молока. Ставимо на невеликий вогонь, прогріваємо і вливаємо другу частину молока. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. До кипіння не доводити.
  6. Кладемо в крем масло вершкове, вимішуємо до однорідності, залишаємо охолоджуватися.
  7. У коржа зрізаємо верхню шапочку і ріжемо корж на 2 частини.
  8. Формуємо торт, змащуючи коржі і боки кремом. Обрізану верхню частину подрібнюємо блендером і посипаємо крихтою торт. Ставимо його на кілька годин в холодильник.

Смачного!