
Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
Діаметр форми 21 см
Інгредієнти:
- Борошно – 230 г
- Какао – 65 г
- Цукор – 280 г
- Сіль – 1 ч.л. без гірки
- Розпушувач – 10 г (у мене Dr Oetker)
- Молоко – 260 г
- Олія без запаху – 60 г
- Вершкове масло – 60 г (кімнатної температури)
- Яйце велике – 2 шт.
- Ванільний цукор – 8 г (у мене Dr Oetker)
Шоколадний ганаш:
- Вершки 33% – 120 г
- Шоколад чорний – 120 г
* Якщо хочете розрізати корж на кілька частин і змастити ганашем, то збільште кількість вершків та шоколаду в 2 рази, тобто: 240 г вершків та 240 г чорного шоколаду
Процес приготування:
- Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль, розпушувач.
- Додати олію без запаху, вершкове масло, яйця, молоко.
- Вилити у форму, випікати при 160 градусах близько 60 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, за потреби допікаємо ще.
- Готовий корж дістаємо з форми, упаковуємо в харчову плівку і залишаємо хвилин на 40-60, найкраще на кілька годин, щоб скоринка, що підсохла за час випічки, теж стала вологою і пористою.
- Для шоколадного ганаша прогріваємо вершки до теплого стану, заливаємо чорний шоколад. Дати постояти кілька хвилин, перемішати до однорідності.
- Корж можна розрізати на кілька частин: на 2 або 3 за Вашим бажанням. Я просто зрізала шапочку, але коржі не розрізала, щоб показати Вам текстуру торта у всій красі.
- Якщо розрізатимете корж на кілька частин, то приготуйте 2-у порцію шоколадного ганаша. Змащуємо коржі, боки та верх торта ганашем.
Торт виходить дуже смачним, вологим із насиченим шоколадним смаком!