Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!

Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!
Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!

Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!

Інгредієнти:

  • борошно – 180 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • какао – 3 ст.л.;
  • цукор – 220 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванілін – 0,5 ч.л.

Для приготування крему потрібно:

  • цукор – 220 г;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • крохмаль – 3 ст.л.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • молоко – 600 мл;
  • ванілін – 0,5 ч.л.
  • вершки 33% – 200 мл

Для приготування глазурі:

  • вершки жирні – 150 мл;
  • молочний і темний шоколад – по 100 г кожного.

Рецепт приготування:

  1. Готуємо крем: Яйця збиваємо з цукром до однорідності і вливаємо молоко, додаємо борошно і крохмаль, перемішуємо вінчиком до однорідності і ставимо на вогонь. Варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не стане густою. Знімаємо з вогню і додаємо масло і ванілін, перемішуємо вінчиком. Накриваємо і залишаємо остигати.
  2. Готуємо корж: Змішуємо я яйця з цукром і ваніліном, добре збиваємо міксером до білої маси. Просіваємо борошно з какао і розпушувачем, вводимо цю суміш в яєчну масу і добре перемішуємо вінчиком..
  3. Форму для випічки (20*18) змащуємо олією і виливаємо тісто.
  4. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо 25 хвилин. Готовність перевіряємо паличкою. Повністю охолодити.
  5. Розрізаємо бісквіт на 2 коржі.
  6. Продовжуємо готувати крем: Вершки збиваємо до стійкої пишної маси і змішуємо міксером з остиглим кремом до однорідності. Виходить повітряний і ніжний крем.
  7. Формуємо торт: поставити корж в роз’ємну форму, просочити молоком, змастити коржі кремом. Верхній шар – крем.
  8. Розтоплюємо чорний і молочний шоколад, перемішуючи до однорідності і заливаємо глазур’ю торт. Ставимо в холодильник на 4-6 годин. Насолоджуємося!
Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!
Шоколадний торт, який просто тане в роті! Приготування займе всього 30 хвилин!