Швидкі мариновані огірки — універсальний рецепт, перевірений роками. Огірочки завжди вдалі та хрусткі!

Такі мариновані огірки на зиму готую вже багато років. Рецепт від бабусі, дуже практичний і швидкий! Тут не потрібно окремо готувати маринад, всі інгредієнти додаю одразу в банку. Виходять завжди вдалі, хрусткі, кисло-солодкі та добре зберігаються. Крім того, маю “особливий” набір спецій для огірків, який сформувала за роки консервації. Ароматно і смачно! Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

НА ДНО БАНКИ 1 л:

  • суцвіття кропу – 1 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • корінь хрону – 2 см
  • корінь петрушки – 2 см
  • часник – 4 зубці
  • духмяний перець – 3 шт.
  • коріандр – щіпка
  • гірчиця – 0,5 ч.л.
  • гвоздика – 1 шт.

ДЛЯ МАРИНУВАННЯ на 1 л банку:

  • 1 ст.л. солі без верху
  • 1 ст.л.цукру
  • 2 ст.л. оцту 9%

Лілія Цвіт