
В інгредієнтах вказана кількість соняшникової олії, необхідна для замішування тіста. Скільки її знадобиться для смаження, залежить від об’єму каструлі та розміру порції пампушок, яку хочете посмажити за раз. Діставайте пампушки з олії, як тільки ті отримають рівномірний золотистий відтінок.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 500 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Ягоди – 100 г
- Сіль – 1 дрібка
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Пшеничне борошно – 500-600 г
Рецепт приготування:
- У глибокій мисці яйця змішайте з сіллю, а також цукром, звичайним і ванільним. Влийте кефір, соняшникову олію і перемішайте. Просійте з розпушувачем борошно, замісіть еластичне, яке не липне до рук тісто.
- Тісто скачайте в ковбаску, наріжте на шматочки. Кожен шматочок приплюсніть долонею, по центру розмістіть бажану кількість ягід, краї згорніть і скачайте заготівлю в кульку.
- В невеликій каструльці розігрійте необхідну кількість рослинної олії. Опустіть порцію кульок в киплячу олію, готуйте до зарум’янювання. Перед подачею посипте цукровою пудрою.