Швидкі пампушки на кефірі: без дріжджів, зате які пишні! А ще солодкі та м’які

Швидкі пампушки на кефірі: без дріжджів, зате які пишні! А ще солодкі та м’які
Швидкі пампушки на кефірі: без дріжджів, зате які пишні! А ще солодкі та м’які

В інгредієнтах вказана кількість соняшникової олії, необхідна для замішування тіста. Скільки її знадобиться для смаження, залежить від об’єму каструлі та розміру порції пампушок, яку хочете посмажити за раз. Діставайте пампушки з олії, як тільки ті отримають рівномірний золотистий відтінок.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Ягоди – 100 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 500-600 г

Рецепт приготування:

  1. У глибокій мисці яйця змішайте з сіллю, а також цукром, звичайним і ванільним. Влийте кефір, соняшникову олію і перемішайте. Просійте з розпушувачем борошно, замісіть еластичне, яке не липне до рук тісто.
  2. Тісто скачайте в ковбаску, наріжте на шматочки. Кожен шматочок приплюсніть долонею, по центру розмістіть бажану кількість ягід, краї згорніть і скачайте заготівлю в кульку.
  3. В невеликій каструльці розігрійте необхідну кількість рослинної олії. Опустіть порцію кульок в киплячу олію, готуйте до зарум’янювання. Перед подачею посипте цукровою пудрою.