ШВИДКО і БЕЗ смаження! Пишні і ПОВІТРЯНІ пончики в духовці

Інгредієнти на 18 штук:

  • Дріжджі сухі – 7 г (свіжих – 20 г)
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 50 г
  • Вершкове масло м’яке – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 400-450 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Яйце + 1 ч. л. молока для змащування пончиків
  • Цукрова пудра для посипання

Процес приготування:

  1. У мисці змішати тепле молоко, цукор, сухі дріжджі. Додати яйце і ванільний цукор, все добре перемішати.
  2. Щоб тісто не забити борошном, просіваємо спочатку 400 г борошна (при необхідності додайте ще 50 г), додати сіль, перемішуємо.
  3. Додати в тісто м’яке вершкове масло, замісити тісто.
  4. Тісто м’яке і не липне до рук. Миску для тіста змастити олією, накрити тісто плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину для підйому.
  5. Тісто, що підійшло скласти конвертом, накрити плівкою або серветкою і залишити на столі хвилин на 15.
  6. Робочу поверхню присипати трохи борошном, тісто розкачати в пласт товщиною в 0,5 см. Вирізати з тіста кружечки однакового розміру за допомогою форми діаметром 8 см. (можна склянкою або келихом).
  7. Всередині кола (кондитерською насадкою або кришечкою від пляшки) вирізати маленькі кружечки. Із залишків тіста теж сформувати пампушки.
  8. Викладаємо пончики на деко, застелене пергаментним папером на відстані один від одного. Накрити серветкою і дати постояти 30 хвилин. Потім можна змастити молоком і яйцем, для рум’яності.
  9. Випікати пончики в розігрітій духовці при температурі 190 градусів приблизно 15 хвилин, до рум’яності.
  10. Як тільки пончики зарум’янилися, дістати з духовки і перекласти на решітку до повного охолодження.
  11. Зверху пончики посипати цукровою пудрою.

Приготуйте і порадуйте своїх рідних смачною домашньою випічкою!