Швидкий ТОРТ “Банановий рай”. Без духовки!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • банан – 2 шт.
  • йогурт – 350 мл
  • сир – 300 г
  • вода – 100 мл
  • цукор – 4 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • желатин – 20 г
  • ванільний цукор – 10 г

Процес приготування:

  1. 20 г желатину насипаємо в миску. Сюди ж наливаємо 100 мл води.
    Все перемішуємо та залишаємо набухати желатин мінімум на 10 хвилин.
  2. У велику миску насипаємо 300 г сиру. Сир можна використовувати будь-якої жирності.
    Сюди ж насипаємо 4 ст. л. цукру та наливаємо 350 мл йогурту. Йогурт бажано брати без добавок та не солодкий.
    Також сюди наливаємо приблизно 1 ст. ванільного екстракту або насипаємо 10 г ванільного цукру, або 2 г ваніліну.
    Все збиваємо занурювальним блендером до отримання однорідної маси.
  3. У сирну суміш, що вийшла, насипаємо через сито 1 ст. л. какао. Какао бажано просіяти, оскільки можуть з’явитися грудочки.
    Усі перемішуємо.
  4. Желатин уже набряк. Розтоплюємо його в мікрохвильовій печі імпульсами по 10 секунд, після кожного разу перемішуємо.
    Також желатин можна розтопити на плиті на найменшому вогні, постійно перемішуючи.
  5. У розтоплений желатин додаємо 2 ст. приготовленої сирно-йогуртової суміші.
    Все добре перемішуємо.
  6. Цей желатин поступово вливаємо в решту суміші і перемішуємо віночком.
    Якщо вводити желатин таким способом, то точно не буде грудочок.
  7. 2 очищені банани середнього розміру нарізаємо невеликими кубиками.
    Нарізані банани кладемо в приготовлену сирну суміш. Все перемішуємо ложкою.
  8. Миску трохи змочуємо водою, так харчова плівка краще приклеїться до миски.
    Застилаємо її харчовою плівкою. Я взяла миску об’ємом 1,4 літра.
  9. Приготовлену суміш із бананами акуратно виливаємо в миску.
    Миску накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник застигати приблизно на 3-4 години, можна і цілу ніч.
  10. Торт застиг. Накриваємо миску плоскою стравою та перевертаємо.
    Акуратно знімаємо миску та плівку.
    Зверху торт посипаємо какао.
    Торт готовий, можна подавати на стіл.

Торт “Банановий Рай” вийшов дуже смачним та легким. Готується він просто та швидко.
У цей торт, за бажанням, можна додати печиво або бісквіт.