Інгредієнти:
- Кабачки – 400-450 г
- Сіль – ½ ч.л.
- Борошно – 4-5 ст.л. з гіркою
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Помідор – 1 шт.
- Ковбаса (шинка, м’ясо, фарш) – 80 г
- Цибуля – 1/3 шт.
- Сир – 80 г
- Базилік – 1 гілочка
- Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
- Кабачки натерти на тертці, посолити і перемішати. Залишити на 5 хвилин, щоб вони пустили сік.
- Кабачки добре віджати, додати яйце, сметану і борошно.
- Викласти кабачкове тісто на сковороду, змащену олією, обсмажити 10 хвилин під закритою кришкою на середньому вогні.
- Ковбасу і помідор нарізати кільцями. Сир натерти. Часник і базилік подрібнити.
- Перевернути кабачковий млинець, викласти часник з базиліком, зверху половину сиру, далі ковбасу і помідори, і зверху половину сиру. Далі можна продовжити приготування на сковороді. Налийте трохи води під кабачкову основу і накрийте кришкою. Завдяки пару, який утворюється, сир швидше розплавиться.
- Або можна перекласти запіканку на деко і запекти в духовці 5-10 хвилин до рум’яності.