Сім’я просить готувати щонеділі! Кіш з куркою — найсмачніший відкритий пиріг

Сім'я просить готувати щонеділі! Кіш з куркою — найсмачніший відкритий пиріг
Сім'я просить готувати щонеділі! Кіш з куркою — найсмачніший відкритий пиріг

Для тіста:

  • 250 г просіяного борошна
  • дрібка солі
  • 125 г охолодженого вершкового масла, натертого на крупній тертці
  • 1 охолоджене яйце
  • 3 ст. ложки холодної води

Для начинки:

  • 250 г копченої грудинки (курки)
  • 100 г печериць (за бажанням)
  • 200 мл жирних вершків
  • 4 яйця
  • 150 г тертого твердого сиру
  • сіль, мелений чорний перець за смаком
  • щіпка тертого мускатного горіха

Як приготувати кіш з куркою та сиром:

Для тіста: борошно змішати з сіллю, додати масло, яйце, воду і сіль (можна використовувати кухонний комбайн з насадкою-ножем). Скачати кулю, обернути харчовою плівкою, прибрати на 1 годину в холодильник.
Для начинки: грудинку нарізати дрібними смужками, обсмажити. У начинку можна додати ще печериці.
Змішати вершки, 2/3 тертого сиру, злегка збиті яйця. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. У яєчно-вершкову суміш викласти грудинку.
Розігріти духовку до температури 190 С. Тісто розкачати, викласти у форму з бортиками, зробити проколи вилкою. Запікати 15 хвилин.
Дістати корж, викласти на нього начинку, зверху присипати сиром, що залишився і запікати ще 30 хвилин.

Пиріг готовий. Смачного!

Сім'я просить готувати щонеділі! Кіш з куркою — найсмачніший відкритий пиріг
Сім’я просить готувати щонеділі! Кіш з куркою — найсмачніший відкритий пиріг