Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг
- цибуля – 1 кг
- майонез – 400 г
- грибна приправа – 50 г
- дрібка солі
- олія – 200 мл – для смаження
Процес приготування:
- Баклажани промиваємо і ріжемо шматочками, цибулю – кубиками.
- Заливаємо баклажани водою з дрібкою солі.
- Доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини, зливаємо через сито і віджимаємо.
- Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
- Баклажани також обсмажуємо порційно до рум’яності.
- Змішуємо цибулю з баклажанами, грибною приправою, сіллю і перцем, майонезом.
- Розкладаємо салат в чисті та сухі банки. Накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.