
Гречка з м’ясними кульками. Просто обожнюю її готувати на вечерю чи обід, нічого складного, а смак завжди просто неймовірний. Всі залишаються завжди ситі і задоволені!
Інгредієнти:
- Гречка – 300 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 300 мл
- Сметана – 3 ст.л.
- Томатна паста – 1 ст.л.
Для м’ясних кульок:
- Фарш – 400-500 г
- Сіль – ½ ч.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сметана -1 ст.л.
- Чорний перець – за смаком
Процес приготування:
- Змішуємо в глибокій мисці фарш, дрібно нарізану цибулину, 2 зубчики часнику, столову ложку сметани, половину чайної ложки солі і чорний перець. Формуйте кульки невеликих розмірів.
- Промиваємо гречку і заливаємо її окропом. Ми залишаємо на пів години. Тим часом обсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву з додаванням томатної пасти. Заливаємо на сковороду 300 мілілітрів води, додаємо сметани і перцю, перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
- Тепер викладаємо у форму для запікання гречку першим шаром, на неї викладаємо овочеву засмажку, а зверху розподіляємо м’ясні кульки. Знову поливаємо засмажкою, ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.