
Каша виходить дуже смачна, зовсім не суха, але в той же час розсипчаста. Дуже зручно, адже м’ясо можна приготувати разом з кашею одночасно. А для того, щоб не підсихав верх, прикрийте під час випікання деко фольгою.
Продукти:
- 1 скл. гречки;
- 1 скл. рису;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 30 г вершкового масла;
- З зубці часнику;
- гілочка розмарину;
- 600 г м`яса курки;
- сіль, перець
- паприка;
- сухий часник.
Як готувати:
- Розтоплюємо вершкове масло на сковороді.
- Додаємо гілочку розмарину і порізаний часник.
- Цибулю ріжемо на кубики.
- Додаємо цибулю у сковорідку, обсмажуємо.
- Додаємо потерту моркву, обсмажуємо до м`якості.
- Рис і гречку перемішуємо.
- Додаємо крупи у сковорідку, змішуємо із морквою і цибулею.
- У миску викладаємо м`ясо курки (може бути будь-яка частина).
- Додаємо сухий часник, мелену паприку, суміш перців, сіль, олію, добре вимішуємо.
- У термостійку форму викладаємо кашу, розрівнюємо лопаткою.
- Зверху – шматочки курки.
- Заливаємо водою, солимо.
- Запікаємо 40-50 хвилин при температурі 200 С.
Смачна і ароматна ситна вечеря для всієї родини. А головне – готується без зайвих зусиль. Спробуйте!