
Інгредієнти:
- цукор – 1 скл.
- кефір – 1 скл.
- родзинки – 1 скл.
- борошно – 2 скл.
- яйце – 2 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- олія – 1 ч.л.
- сіль – дрібка
Рецепт приготування:
- Продукти повинні бути кімнатної температури. Борошно змішайте і просійте через сито з розпушувачем.
- 2 великих курячих яйця (або 3 середніх) засипте цукром в окремій мисці. Туди ж відправте ванільний цукор. Збийте інгредієнти в пишну піну. Через хвилин 5 влийте до маси кефір. Перемішайте.
- Тепер пересипте до рідкої маси суху суміш. Змішайте інгредієнти до однорідності силіконовою лопаткою. Додайте в тісто родзинки без кісточок. Перемішайте тісто.
- Форму для випічки змастіть олією без запаху. Якщо у вас форма не для кексу, можете застелити її пергаментом. Перелийте тісто в форму. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці. На приготування у вас піде від 35 до 45 хвилин. Це залежить від висоти форми і потужності духовки.
Смачного!
