Скумбрія може здивувати! Аромат, як у запеченої на мангалі, та зі смаком гарячого копчення

Запечена риба в духовці – це завжди дуже смачно! Я пропоную сьогодні запекти скумбрію. Вона виходить соковита, ніжна, з чудовим ароматом і весь секрет – в соусі. Просто, доступно і дуже смачно! Приготуйте – не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • скумбрія – 3 шт. (500-600 г)
  • цибуля – 4 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком

Гірчичний соус:

  • гірчиця – 3 ст.л.
  • майонез – 4 ст.л.
  • соєвий соус – 5 ст.л.

Процес приготування:

  1. Рибу почистьте від нутрощів, відріжте голову і добре промийте. Наріжте скумбрію шматочками, приблизно 2 см в ширину.
  2. Почистьте і наріжте 4 цибулини півкільцями. Розділіть цибулю руками. Перекладіть в глибоку миску рибу і цибулю.
  3. Гірчицю, майонез і соєвий соус змішайте в мисці до однорідної маси. Солити не обов’язково, досить буде солі, яка в соєвому соусі.
  4. Цибулю і скумбрію поперчіть за смаком і влийте туди ж соус. Акуратно все перемішайте і відставте на 20-30 хвилин, щоб риба з цибулею добре промаринувалася. Можна готувати й одразу, але набагато смачніше вийде, коли скумбрія постоїть.
  5. Далі перекладайте промариновану рибу з цибулею в форму. Маленький секрет: цибулю постарайтеся викласти на дно форми, а шматки риби поверх цибулі. Змащувати форму не потрібно.
  6. Випікайте скумбрію в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин до готовності.

Смачного!