Скумбрія на мангалі – виходить дуууже смачно та ароматно

Скумбрія на мангалі - виходить дуууже смачно та ароматно
Скумбрія на мангалі - виходить дуууже смачно та ароматно

Якою б дружною не була компанія, на природі вона завжди поділяється на два табори: «любителі шашлику» і «цінителі риби на мангалі».

Ароматна скумбрія з легкою кислинкою — прикраса будь-якого столу. Можете готувати її на шампурах, на сітці і навіть у фользі, в будь-якому випадку буде неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати запечену скумбрію на мангалі

    1. Обробіть добре промийте тушку риби.
    2. Натріть внутрішню частину риби цедрою лимона, спеціями і з пропущеним через прес часником, розподіліть спеції з внутрішньої і зовнішньої частини тушки і збризніть рибу лимонним соком.
    3. Залиште скумбрію на 20 хвилин, щоб дати їй промаринуватися.
    4. Зробіть в шкірці скумбрії неглибокі надрізи, помістіть в них скибочки лимона і зелень за смаком. Якщо збираєтеся обсмажувати рибу на сітці, нафаршируйте філе.
    5. Запікайте скумбрію на шампурах на добре розігрітому мангалі. Обсмажуйте страву до появи яскравої рум’яної скоринки.

Доповніть частування запеченими на мангалі овочами і улюбленими соусами.