
Якою б дружною не була компанія, на природі вона завжди поділяється на два табори: «любителі шашлику» і «цінителі риби на мангалі».
Ароматна скумбрія з легкою кислинкою — прикраса будь-якого столу. Можете готувати її на шампурах, на сітці і навіть у фользі, в будь-якому випадку буде неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Зелень – за смаком
Як приготувати запечену скумбрію на мангалі
-
- Обробіть добре промийте тушку риби.
- Натріть внутрішню частину риби цедрою лимона, спеціями і з пропущеним через прес часником, розподіліть спеції з внутрішньої і зовнішньої частини тушки і збризніть рибу лимонним соком.
- Залиште скумбрію на 20 хвилин, щоб дати їй промаринуватися.
- Зробіть в шкірці скумбрії неглибокі надрізи, помістіть в них скибочки лимона і зелень за смаком. Якщо збираєтеся обсмажувати рибу на сітці, нафаршируйте філе.
- Запікайте скумбрію на шампурах на добре розігрітому мангалі. Обсмажуйте страву до появи яскравої рум’яної скоринки.
Доповніть частування запеченими на мангалі овочами і улюбленими соусами.