Слойки на кефірі, які за смаком нагадують “Наполеон”. Готуйте одразу дві порції!

Слойки на кефірі, які за смаком нагадують "Наполеон". Готуйте одразу дві порції!
Слойки на кефірі, які за смаком нагадують "Наполеон". Готуйте одразу дві порції!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 250 г
  • Кeфіp 2,5% – 250 мл
  • Розпушувач – 10 г 
  • Борошно – 500 г
  • Сіль – 3 щіпки

Для кpихти:

  • Борошно – 120 г
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Вершкове масло – 150 г

Рецепт приготування:

  1. Масло натираємо на тертці, вмочуючи в просіяне борошно, додаємо розпушувач і дрібку солі, перетираємо до крихти.
  2. Вливаємо кефір і вимішуємо тісто. Формуємо грудку тіста, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
  3. Для крихти натираємо масло на тертці в борошно, додаємо ванільний цукор і перетираємо руками в крихту і ставимо в холодильник.
  4. Тісто обминають на робочій поверхні з борошном. Тісто ділимо на 2 частини і кожну ще на 3 частини.
  5. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  6. Кожну частину тіста рокачуємо в тонкий прямокутник.
  7. Один прямокутник викладаємо на деко, застелене пергаментом
  8. Посипаємо крихтою, накриваємо другим шаром, посипаємо крихтою і таким чином викладаємо всі шари.
  9. Защипуємо краї і ріжемо їх гострим ножем на порційні шматочки. 

Випікаємо 35 – 40 хвилин.

Слойки на кефірі, які за смаком нагадують "Наполеон". Готуйте одразу дві порції!
Слойки на кефірі, які за смаком нагадують “Наполеон”. Готуйте одразу дві порції!

 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!