Смачна страва з овочів. Сподобалася усім: рецепт доступної і простої запіканки

Смачна страва з овочів. Сподобалася усім: рецепт доступної і простої запіканки

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сіль, перець, ароматні трави, часник, базилік, олія;
  • шпинат – 140 г;
  • сир вершковий – 4 ст.л.;
  • соус томатний;
  • моцарела, 200 г, пармезан.

Процес приготування:

  1. Баклажани ріжемо пластинами, замочуємо у воді з сіллю (якщо гірчать).
  2. Помідори ріжемо кружальцями, солимо і посипаємо ароматними травами.
  3. Деко змащуємо олією, викладаємо баклажани.
  4. Посипаємо їх сіллю, ароматними травами, сухим базиліком і скроплюємо олією. Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
  5. Ріжемо шпинат і змішуємо з вершковим сиром і пармезаном, часником, солимо і перчимо.
  6. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо скибочки баклажана так, щоб вони покрили дно і боки форми.
  7. В середину кладемо масу зі шпинату і сиру, зверху кружальця помідорів, шматочки моцарели.
  8. Накриваємо начинку баклажанами і змащуємо верх соусом, скроплюємо олією і знову викладаємо начинку зі шпинату.
  9. Повторюємо шари, поки не закінчаться продукти.
  10. Запікаємо при 200 градусах близько 30 хвилин.

https://youtu.be/TeTZYWLdL8U

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!