
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- сіль, перець, ароматні трави, часник, базилік, олія;
- шпинат – 140 г;
- сир вершковий – 4 ст.л.;
- соус томатний;
- моцарела, 200 г, пармезан.
Процес приготування:
- Баклажани ріжемо пластинами, замочуємо у воді з сіллю (якщо гірчать).
- Помідори ріжемо кружальцями, солимо і посипаємо ароматними травами.
- Деко змащуємо олією, викладаємо баклажани.
- Посипаємо їх сіллю, ароматними травами, сухим базиліком і скроплюємо олією. Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
- Ріжемо шпинат і змішуємо з вершковим сиром і пармезаном, часником, солимо і перчимо.
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо скибочки баклажана так, щоб вони покрили дно і боки форми.
- В середину кладемо масу зі шпинату і сиру, зверху кружальця помідорів, шматочки моцарели.
- Накриваємо начинку баклажанами і змащуємо верх соусом, скроплюємо олією і знову викладаємо начинку зі шпинату.
- Повторюємо шари, поки не закінчаться продукти.
- Запікаємо при 200 градусах близько 30 хвилин.
https://youtu.be/TeTZYWLdL8U