Смачна вечеря без зайвих зусиль: 5 оригінальних рецептів за 25-30 хвилин на одній сковороді

Ужин без возни и заморочек! 5 оригинальных рецептов за 25-30 минут на одной сковороде
Ужин без возни и заморочек! 5 оригинальных рецептов за 25-30 минут на одной сковороде

Іспанська тортилья з ковбасками

  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 600 г картоплі;
  • 5 яєць;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. перцю;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • 3 мисливські ковбаски.

Як готувати:

  1. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на олії.
  2. Додаємо картоплю, порізану тонкими скибочками.
  3. Смажимо 10 хвилин, помішуємо.
  4. Яйця збиваємо, додаємо спеції та порізані мисливські ковбаски.
  5. Змішуємо з обсмаженою картоплею.
  6. Обсмажуємо на слабкому вогні по 10 хвилин з кожної сторони.

Пряна курка з рисом в сковороді

  • 4 курячі стегна;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1/2 ч. л. чебрецю;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубці часнику;
  • 250 г рису;
  • 400 мл курячого бульйону.

Як готувати:

  1. Курячі стегна натраємо спеціями.
  2. Обсмажуємо по 6 хвилин з кожної сторони.
  3. Цибулю обсмажуємо на олії, додаємо порізаний на тонкі пластинки часник.
  4. Додаємо в сковороду рис, курячий бульйон. Зверху викладаємо шматочки курки.
  5. Тушкуємо 25-30 хвилин на слабкому вогні.

Гречотто з печерицями

  • 20 мл олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 150 г печериць;
  • 250 г гречки;
  • 500 мл бульйону;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. чебрецю;
  • 1/3 ч. л. перцю;
  • 100 мл вершків;
  • 50 г сиру.

Як готувати:

  1. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю.
  2. Додаємо печериці, порізані тонкими шматочками.
  3. Через кілька хвилин додаємо гречку, заливаємо водою.
  4. Тушкуємо 25 хвилин під кришкою.
  5. За кілька хвилин до готовності додаємо вершки та потертий твердий сир.

Лінива тортилья

  • 320 г картоплі;
  • 3 яйця;
  • 100 г помідорів;
  • 100 г шинки;
  • 50 г цибулі;
  • 100 г сиру;
  • 3 гілочки кропу;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. перцю.
    Як готувати:
  1. Картоплю миємо, чистимо, тремо на грубій тертці.
  2. Додаємо яйця, порізану шинку, помідор, цибулю, сир.
  3. Додаємо спеції, зелень. Все ретельно вимішуємо.
  4. Викладаємо масу на сковороду. Готуємо 20 хвилин під кришкою.
  5. Перевертаємо, готуємо ще 15 хвилин.

Макарони з фаршем і баклажанами на сковороді

  • 500 г баклажанів;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 300 г фаршу;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. перцю;
  • 1 ч.л. прованських трав;
  • гострий перець;
  • солодкий перець;
  • 3 помідори;
  • 250 г макаронів;
  • 500 мл томатного соку.

Як готувати:

  1. Баклажани чистимо, нарізаємо кубиками.
  2. Обсмажуємо до готовності до олії.
  3. Пасеруємо на олії цибулю, додаємо пропущений через прес часник.
  4. Додаємо фарш, обсмажуємо до готовності.
  5. Додаємо спеції, солодкий перець, макарони.
  6. Додаємо томатний сік.
  7. Тушкуємо до готовності 15-20 хвилин.
  8. Вкінці додаємо баклажани, все ретельно перемішуємо.