
Смачна закуска — рулети з баклажанів. 6 смачних рецептів
Рулети з баклажанів з сиром та часником
Складові:
- 2-3 середніх баклажана;
- пару зубчиків часнику;
- 200 г твердого сиру;
- 100 г домашнього сиру;
- рослинна олія;
- спеції;
- зелень для прикраси;
- пару ложок сметани (в крайньому випадку майонезу).
Приготування
Для того, щоб приготувати рулети з баклажанів з сиром і часником, необхідно підготувати спочатку самі баклажани. Для цього овоч нарізають тонкими пластинами (близько 5 мм), солять і обсмажують до золотистого кольору.
Після цього викладають баклажан на паперову серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Потім готують начинку. Сир треться на тертці, змішується з сиром, часником, сметаною, рубаною зеленню.
На кожну пластину з баклажанів наносять не дуже товстий шар начинки і закочують в трубочку. Смачного!

Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою
Складові:
- баклажани – 2 шт. (великих);
- невеликий пучок кінзи;
- половину склянки очищених волоських горіхів;
- вершковий сир – 200 г;
- кілька ложок йогурту або жирної сметани;
- парочку зубчиків часнику (за бажанням);
- сіль за смаком;
Приготування
Рулети з баклажанів з волоським горіхом готуються просто. Для цього слід тонко розрізати овочі вздовж, злегка посолити і обсмажити до рум’яного кольору. Викласти на серветку.
Горіхи подрібнити за допомогою блендера і змішати з сиром, сметаною чи йогуртом, дрібно порізаною зеленню і часником.
Нанести начинку на баклажани і згорнути в рулетик.

Рулетики з баклажанів з грибами та шинкою
Складові:
- баклажани – 500 г;
- шинка – 100 г;
- гриби (печериці) свіжі – 150 г;
- цибуля – 1 шт.;
- кунжут – 2 ст. л.;
Покроковий процес приготування
- Підсмажте баклажани так само, як і в інших рецептах.
- Гриби і цибулю дрібно поріжте і обсмажте разом до готовності. Наріжте шинку дрібними кубиками і змішайте з грибами. Посоліть за смаком.
- Кунжут обсмажте на сухій сковороді, постійно помішуючи до рум’яного кольору.
- Отриману суміш загорніть в рулети, викладіть їх на тарілку, посипте кунжутом.
Рулетики з баклажанів з помідорами та сиром
- 3 шт. баклажанів,
- 1 помідор,
- 3-4 зубки часнику,
- зелень (кріп, петрушка),
- 100 г плавленого сиру,
- 2 ст. ложки олії,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
- Баклажани помий, обсуши, зріж хвостики і наріж уздовж довгими тонкими смужками. Пересип баклажани сіллю і залиш на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота, а потім промий.
- Помідор наріж невеликими часточками. Подрібни зелень, вичави часник. Плавлений сир також поріж невеликими брусочками.
- У розігрітій сковороді на олії обсмаж баклажани з обох боків до золотистого кольору.
- Кожну смужку обсмажених баклажанів змасти часником. На край смужки виклади шматочок помідора, сир, дрібку зелені, посоли, поперчи і згорни рулетиком. Таким чином приготуй усі рулетики. Щоб вони не розгорнулися, їх можна скріпити дерев’яними шпажками.
- Помісти баклажани з часником і плавленим сиром на змащену маслом сковороду і обсмаж на невеликому вогні, поки сир не розплавиться.
- Потім виклади готові баклажанні рулетики на блюдо, прикрась зеленню і подавай гарячими.
- Смачного! 😉

Рулетики з баклажанів з сиром та болгарським перцем
Складові:
- 3 шт. баклажанів,
- 1 болгарський перець,
- сир вершковий – 200 г
- зелень (кріп, петрушка),
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Баклажани порізати на смужки, посолити та обсмажити на олії. Викласти на серветку.
- Болгарський перець порізати на смужки. Зелень дрібно нарізати.
- Змішати вершковий сир з зеленню та нанести начинку на баклажани. Посолити та поперчити за смаком.
- В кожен рулетик помістити болгарський перець та щільно загорнути.

Рулети з баклажанів з морквою та цибулею
Складові:
- 2 середніх баклажана
- 2 великі моркви
- 1 велика цибулина
- сіль, перець
- 1 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. томатної пасти
Рецепт приготування:
- Баклажани ріжемо на пластини, солимо та обсмажуємо.
- Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, цибулю нарізаємо півкільцями.
- Обсмажуємо до готовності моркву і цибулю, потім додаємо майонез і томатну пасту, добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
- На кожну баклажанну смужку викладаємо по ложці начинки з моркви і цибулі, і звертаємо рулетиком.
