Смачна закуска — рулети з баклажанів. 6 найкращих рецептів

Смачна закуска — рулети з баклажанів. 6 найкращих рецептів
Смачна закуска — рулети з баклажанів. 6 найкращих рецептів

Смачна закуска — рулети з баклажанів. 6 смачних рецептів

Рулети з баклажанів з сиром та часником

Складові:

  • 2-3 середніх баклажана;
  • пару зубчиків часнику;
  • 200 г твердого сиру;
  • 100 г домашнього сиру;
  • рослинна олія;
  • спеції;
  • зелень для прикраси;
  • пару ложок сметани (в крайньому випадку майонезу).

Приготування

Для того, щоб приготувати рулети з баклажанів з сиром і часником, необхідно підготувати спочатку самі баклажани. Для цього овоч нарізають тонкими пластинами (близько 5 мм), солять і обсмажують до золотистого кольору.
Після цього викладають баклажан на паперову серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Потім готують начинку. Сир треться на тертці, змішується з сиром, часником, сметаною, рубаною зеленню.
На кожну пластину з баклажанів наносять не дуже товстий шар начинки і закочують в трубочку. Смачного!

Рулети з баклажанів з сиром та часником
Рулети з баклажанів з сиром та часником

Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою

Складові:

  • баклажани – 2 шт. (великих);
  • невеликий пучок кінзи;
  • половину склянки очищених волоських горіхів;
  • вершковий сир – 200 г;
  • кілька ложок йогурту або жирної сметани;
  • парочку зубчиків часнику (за бажанням);
  • сіль за смаком;

Приготування

Рулети з баклажанів з волоським горіхом готуються просто. Для цього слід тонко розрізати овочі вздовж, злегка посолити і обсмажити до рум’яного кольору. Викласти на серветку.
Горіхи подрібнити за допомогою блендера і змішати з сиром, сметаною чи йогуртом, дрібно порізаною зеленню і часником.
Нанести начинку на баклажани і згорнути в рулетик.

Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою
Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою

Рулетики з баклажанів з грибами та шинкою

Складові:

  • баклажани – 500 г;
  • шинка – 100 г;
  • гриби (печериці) свіжі – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кунжут – 2 ст. л.;

Покроковий процес приготування

  1. Підсмажте баклажани так само, як і в інших рецептах.
  2. Гриби і цибулю дрібно поріжте і обсмажте разом до готовності. Наріжте шинку дрібними кубиками і змішайте з грибами. Посоліть за смаком.
  3. Кунжут обсмажте на сухій сковороді, постійно помішуючи до рум’яного кольору.
  4. Отриману суміш загорніть в рулети, викладіть їх на тарілку, посипте кунжутом.

Рулетики з баклажанів з помідорами та сиром

  • 3 шт. баклажанів,
  • 1 помідор,
  • 3-4 зубки часнику,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • 100 г плавленого сиру,
  • 2 ст. ложки олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Баклажани помий, обсуши, зріж хвостики і наріж уздовж довгими тонкими смужками. Пересип баклажани сіллю і залиш на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота, а потім промий.
  2. Помідор наріж невеликими часточками. Подрібни зелень, вичави часник. Плавлений сир також поріж невеликими брусочками.
  3. У розігрітій сковороді на олії обсмаж баклажани з обох боків до золотистого кольору.
  4. Кожну смужку обсмажених баклажанів змасти часником. На край смужки виклади шматочок помідора, сир, дрібку зелені, посоли, поперчи і згорни рулетиком. Таким чином приготуй усі рулетики. Щоб вони не розгорнулися, їх можна скріпити дерев’яними шпажками.
  5. Помісти баклажани з часником і плавленим сиром на змащену маслом сковороду і обсмаж на невеликому вогні, поки сир не розплавиться.
  6. Потім виклади готові баклажанні рулетики на блюдо, прикрась зеленню і подавай гарячими.
  7. Смачного! 😉
Рулетики з баклажанів з помідорами та сиром
Рулетики з баклажанів з помідорами та сиром

Рулетики з баклажанів з сиром та болгарським перцем

Складові:

  • 3 шт. баклажанів,
  • 1 болгарський перець,
  • сир вершковий – 200 г
  • зелень (кріп, петрушка),
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Баклажани порізати на смужки, посолити та обсмажити на олії. Викласти на серветку.
  2. Болгарський перець порізати на  смужки. Зелень дрібно нарізати.
  3. Змішати вершковий сир з зеленню та нанести начинку на баклажани. Посолити та поперчити за смаком.
  4. В кожен рулетик помістити болгарський перець та щільно загорнути.
Рулетики з баклажанів з сиром та болгарським перцем
Рулетики з баклажанів з сиром та болгарським перцем

Рулети з баклажанів з морквою та цибулею

Складові:

  • 2 середніх баклажана
  • 2 великі моркви
  • 1 велика цибулина
  • сіль, перець
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. томатної пасти 

Рецепт приготування:

  1. Баклажани ріжемо на пластини, солимо та обсмажуємо.
  2. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, цибулю нарізаємо півкільцями.
  3. Обсмажуємо до готовності моркву і цибулю, потім додаємо майонез і томатну пасту, добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
  4. На кожну баклажанну смужку викладаємо по ложці начинки з моркви і цибулі, і звертаємо рулетиком.
Рулети з баклажанів з морквою та цибулею
Рулети з баклажанів з морквою та цибулею