
Рогалики з шоколадно-ягідною начинкою дуже сподобаються дітям. Таку випічку готувати просто та не потребує зайвого клопоту. Такі рогалики дуже смачні і буквально тануть в роті!
Для тіста №1:
- 200 г свіжої сметани;
- 300 г борошна;
- 0,5 ч. л. розпушувача.
Для тіста №2:
- 200 г масла вершкового;
- 250 г пшеничного борошна;
- 0,5 ч. л. розпушувача для тіста.
Начинка:
- джем з ягід;
- шоколадна нутелла;
- чорні родзинки;
- будь-які горіхи з цукром.
Як готувати:
- Просійте борошно, змішайте з розпушувачем для тіста, додайте сметану та замісіть м’яке тісто.
- В окрему ємність всипте борошно змішане з розпушувачем, додайте м’яке вершкове масло та замісіть друге тісто.
- Скачайте перше та друге тісто в кулі та викладіть їх на робочу поверхню, присипану борошном.
- Розгорніть кожну кулю пластом завтовшки 1,5 см, накрийте один пласт іншим, розкачайте тісто завтовшки 1 см та складіть у вигляді конверту.
- Далі розгорніть його пластом та складіть знову конвертом. Повторюйте так три рази.
- Після останнього складання покладіть тісто в харчову плівку чи пакет та приберіть на 1,5 години до холодильника.
- Після розкачайте тісто прямокутним пластом завтовшки 0,5 см, розріжте на двоє та наріжте отримані смужки трикутниками, розмір яких має бути 4-5 см.
- Візьміть начинку на ваш смак, покладіть на широку частину трикутника та згорніть рулетом.
- Легенько, при цьому, розтягуйте тісто в різні сторони та отримайте рогалики.
- Викладіть їх на деко, залишивши небагато місця між ними та випікайте в духовці на протязі 15 хвилин при температурі 180 С.
- Після охолодження посипте цукровою пудрою.
Дуже апетитні рогалики, які буквально тануть в роті. Вони набагато смачніші, ніж з магазину. Спробуйте, і не забувайте поділитися смачним рецептом з друзями!