
Приготуйте смачні голубці у томатно – сметанній заливці. Ця страва стане коронною на вашому столі. А ваші рідні залишаться задоволеними. Адже це дуже апетитно!
Продукти:
- 1,2 кг капусти;
- 150 г рису;
- 1 цибулина;
- 600 г свинини;
- 120 мл води;
- 100 мл олії;
- 150 мл окропу;
- зелень петрушки;
- 1 ч. л. солі;
- чорний мелений перець.
Для соусу:
- 3 ч. л.цукру;
- 700 мл води;
- 200 г томатної пасти;
- 200 мл сметани;
- 2 ст. л. борошна;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Як готувати:
- Зваріть рисову кашу, залишіть охолоджуватись.Цибулю наріжте невеликим квадратиком та обсмажте на пательні.
- Розділіть капусту на листки. У каструлю налийте воду, закип’ятіть та опустіть у неї качан. Після цього листя поступово буде відставати й ви з легкістю його знімете.
- Перекрутіть м’ясо за допомогою м’ясорубки на фарш.
- Наріжте дрібно петрушку.
- Змішайте фарш, воду, рис, петрушку, цибулю та спеції.
- Всередину листа покладіть фарш та закрутіть голубці.
- Готові голубці обсмажте трохи на пательні.
- Складіть їх у форму для випікання.
- На сухій пательні обсмажте борошно. Додайте сметану та томатну пасту. Не забувайте постійно перемішувати суміш.
- Додайте борошно, спеції та воду, перемішайте до однорідності. Почекайте, поки суміш закипить.
- Заправку вилийте у форму та випікайте голубці у духовці півгодини, при температурі 180 градусів.
Виходить дуже смачно і ситно. Зберігайте рецепт і діліться з друзями!