fbpx

Смачні ідеї до сезону черемші. 5 рецептів цікавих страв

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
Смачні ідеї до сезону черемші. 5 рецептів цікавих страв
Смачні ідеї до сезону черемші. 5 рецептів цікавих страв

Ми вже писали про користь черемші. А ще черемша дуже смачна, з делікатним часниковим ароматом. Пропонуємо вам приготувати з нею салат, котлети, намазку на хліб, соус та багато іншої смакоти!

Соус з черемші

Пучок черемші, 5–6 листків базиліку, кілька гілочок кропу і петрушки, 100 г волоських горіхів, 50 г соняшникового насіння, 100 мл олії, сік половини лимона, 50 мл води, сіль, перець. 

Перемолоти все в блендері. Якщо соус вийде надто густим, можна додати трохи води. Чудово смакує з печеною картоплею, макаронами, м’ясом, рибою.

Соус з черемші
Соус з черемші

Котлети з черемшею 

800 г змішаного фаршу, 8 ст. ложок манної крупи, 2 великі цибулини, 4 яйця, 300 г черемші, 1 морквина, 1 скл. води, сіль, спеції.

У фарш додати манну крупу, дрібно нарізану цибулю, яйця і добре вимісити. Поступово додати приблизно 200 мл води, продовжуючи вимішувати. Черемшу нарізати якомога дрібніше і додати до фаршу, перемішати, підсолити, додати дрібно натерту моркву, вимішати. Фарш має вийти однорідним і пишним. Сформувати котлети, обваляти в сухарях і посмажити на олії або спекти у духовці.

Котлети з черемшею
Котлети з черемшею

Бутербродне масло з черемші

150 г вершкового масла, 2 пучки черемші, 1 лимон, 0,7 ч. ложки меленого червоного гіркого перцю, сіль.

Зелень змолоти та покласти у м’яке вершкове масло, вимішати усе виделкою. Додати до смаку сіль, перець та лимонний сік чи кислоту. Сформувати батон діаметром 3 см, покласти його у холодильник. Масло з черемші можна намастити на хліб, м’ясо чи рибу після запікання (перед подаванням на стіл), додати в гречану кашу, а також використовувати як жир до фаршу для пирогів.

Бутербродне масло з черемші
Бутербродне масло з черемші

Яєчня з черемшею і сиром 

300 г черемші, 15–20 г масла, 1 яйце, твердий солоний сир, сіль за смаком. 

Свіжу черемшу перебрати, видалити плодоніжки, ретельно промити, покласти в киплячу підсолену воду і варити 5 хв, відкинути на сито і дати стекти воді. Підсмажити з маслом, залити збитими яйцями. Коли яйця підсмажаться, присипати тертим солоним сиром.

Яєчня з черемшею і сиром
Яєчня з черемшею і сиром

Рецепти салатів із черемші

Смачні рецепти салатів з черемші та редиски, черемші та сиру.

Рецепти салатів із черемші
Рецепти салатів із черемші
завантаження...

Be the first to comment

Напишіть відгук