
Інгредієнти:
- помідори;
- сливи;
- часник – по 3 зубчики в банку;
- перець горошком – по 6 шт. і запашний – по 3 шт. в банку;
- лист лавровий – 1 шт. в банку.
Для приготування маринаду необхідно:
- вода – 1 л;
- сіль – 0,5-1 ст.л.;
- цукор – 3 ст.л.;
- оцет 9% – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
- Сливи і помідори промиваємо.
- Банки стерилізуємо і укладаємо всі спеції, потім помідори і сливи.
- Помідори проколюємо у плодоніжки зубочисткою.
- Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.
- Зливаємо воду.
- Цю воду зливаємо в каструлю і буде варити на ній маринад.
Порада: краще міряйте воду мірним стаканом, щоб правильно додати сіль і цукор, оцет. У рецепті пропорції вказані на 1 л маринаду.
Доводимо маринад до кипіння з сіллю і цукром, вливаємо оцет, варимо півхвилини і заливаємо маринад в банки.
Кришки закручуємо, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.
