Смачніше магазинного! Твердий сир — НАЙПРОСТІШИЙ рецепт приготування

Смачніше магазинного! Твердий сир — НАЙПРОСТІШИЙ рецепт приготування
Смачніше магазинного! Твердий сир — НАЙПРОСТІШИЙ рецепт приготування

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Сир – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 100 г

Процес приготування:

  1. Закип’ятити молоко. Додати сир і постійно помішуючи варити на середньому або трохи нижче середнього вогню 4-5 хвилин. Сир повинен почати плавитися.
  2. Процідити сир від сироватки. Сир відправити назад в каструлю для варіння, додати сіль, соду і вершкове масло, постійно помішуючи варити ще 1,5-2 хвилини. Сир повинен стати в’язким і тягучим.
  3. Посудину змастити олією, перекласти сирну масу. Утрамбувати. Затягнути харчовою плівкою. Остудити і відправити в холодильник до повного застигання мінімум на 3-4 години.

Гарненько оформити сирну тарілку і можна подавати до столу!