
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 2 яйця великого розміру
- 50 г цукру + 1 столова ложка цукру для яблук
- 125 мл молока
- 70 мл олії
- 125 г борошна
- 1 столова ложка розпушувача
- ванілін, будь-яке варення
Процес приготування:
- Лист пергаменту вирізаємо по діаметру сковороди так, щоб він накривав і бортики сковороди. Присипаємо цукром пергамент в сковороді.
- Яблуко ріжемо тонкими півкільцями. Викладаємо на дно сковороди яблучні дольки і посипаємо цукром.
- Яйця збиваємо з цукром до розчинення цукру.
- Вливаємо олію і перемішуємо.
- Вливаємо молоко і перемішуємо.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо тісто.
- Тісто наливаємо на сковороду, рівномірно покриваючи яблучні дольки. Накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо на невеликому вогні 25 хвилин.
- За допомогою тарілки перевертаємо пиріг на блюдо, прибираємо пергамент.
- Змащуємо медом, варенням або джемом і подаємо до столу.