Смачно так, що хочеться їсти щодня! Закуска з пекінської капусти: готую одразу багато, щоб було на тиждень

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 кг;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – за смаком;
  • вода – 500 мл;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • цукор – 2.5 ст.л.;
  • оцет 9% – 3 ст.л.;
  • перець горошком – 10 шт.

Процес приготування

  1. Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою.
  2. Часник та кріп дрібно нарізаємо.
  3. Змішуємо капусту, моркву, часник, кріп і щільно укладаємо у банку.
  4. Для маринаду розводимо у воді сіль та цукор, додаємо перець і доводимо до кипіння. Наливаємо оцет і кип’ятимо 1 хвилину. Охолоджуємо.
  5. Заливаємо маринад у банку, ущільнюємо та накриваємо кришкою.
  6. Відправляємо в холодильник на 12 годин і потім можна подавати до столу.

Салат виходить хрустким, ніжним, дуже оригінальним, багатьом він подобається більше, ніж салати з білокачанної капусти.