Смачний домашній квас за 6 годин, той самий, як купували в дитинстві з бочки

Смачний домашній квас за 6 годин, той самий, як купували в дитинстві з бочки
Смачний домашній квас за 6 годин, той самий, як купували в дитинстві з бочки

Пропонуємо приготувати такий самий квас, який ви купували в дитинстві з бочки. Готується досить проста, а смак неперевершений. Скоріше занотовуйте рецепт.

Для приготування вам знадобиться:

  • Вода питна – 5 л.;
  • Цикорій – 2 столові ложки;
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 650 грамів;
  • Дріжджі сухі – 5 грамів.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть каструлю об’ємом 5 л, налийте воду та додайте всі інгредієнти.
  2. Поставте суміш на плиту та закип’ятіть суміш.
  3. Після вимкніть та залишіть охолоджуватися.
  4. Додайте дріжджі та перемішайте.
  5. Залишіть постояти 4 годи, повинна утворитися піна.
  6. Після того, як утворилась піна – спробуйте квас на смак. Він повинен нагадувати квас, тільки теплий.
  7. Розлийте квас по пляшках та поставте в холодильник до повного охолодження.

Гарний напій для втамування спраги. Смачного!

Рецепт хлібного квасу

Джерело