Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли

Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли
Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли

У пляцку поєднано неймовірний смак вишень 🍒 та шоколаду. Вдався на славу! Наші діти, які, м’яко кажучи, не відносяться до любителів кисленьких вишень, ні з ким ділитись не захотіли. Дверцята холодильника припинили відчинятись і зачинятись лише тоді, коли з нього зник останній шматочок пляцка.😃

ІНГРЕДІЄНТИ:
Сирна начинка для коржів:

500 г сиру
1 жовток + 3 білки
70 г цукру
20 г ванільного цукру
20 г кукурудзяного крохмалю

Тісто:
300 г борошна
10 г розпушувачу
20 г какао
160 г вершкового масла
2 жовтки
50 г сметани
130 г цукру

Крем:
250 г вершкового масла
380 г згущеного молока
100 г чорного шоколаду

Крім того:
330 г вишень у власному соку

ПРИГОТУВАННЯ
Сирна начинка для коржів:
1. 1 жовток + 3 білки злегка збити зі звичайним та ванільним цукром, додати крохмаль і знову збити.
2. Додати перемелений сир, вимішати до однорідності.

Тісто:
1. Змішати борошно, розпушувач, цукор та какао.
2. Додати жовтки, сметану, м’яке масло та замісити тісто.

Коржі:
1. Тісто розділити на дві нерівні частини, меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв.
2. Більшу частину тіста розкачати та викласти у форму 25×35 см попередньо застелену папером для випікання.
3. Сирну начинку рівномірно розподілити на тісто, викласти вишні та притерти тістом із морозильної камери.
4. Випікати 40 хв при 170 °С.

Крем:
1. М’яке масло збити міксером до однорідної пухкої маси на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко.
2. Натерти шоколад на грубій тертці, додати до крему та вимішати. Крем повинен бути пухким.
3. У холодильник на 20 хв.

Складання пляцка:
1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір кінцевого пляцка буде 17,5х25 см!
2. Крем помістити між коржами.
3. Оздобити за бажанням та поставити у холодильник на 12-24 г.

Джерело