Смакота за копійки: пиріг без молока і без яєць

Смакота за копійки: пиріг без молока і без яєць
Смакота за копійки: пиріг без молока і без яєць

Бюджетна, але дуже смачна випічка. Коли до зарплати лічені дні, а в гаманці – тільки дрібні гроші, це не привід відмовлятися від смачного пирога. В цьому рецепті не потрібно ні молока, ні яєць. Але пиріг виходить дуже смачний і ароматний. Він чудово підійде для сімейного чаювання, а готується дуже просто і за лічені хвилини.

Для тіста:

  • 300 мл компоту;
  • 150 г цукру;
  • 60 мл олії
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 15 г розпушувача.

Для глазурі:

  • 30 г какао-порошку;
  • 50 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 15 мл олії;
  • горішки.

Як готувати:

  1. У миску насипаємо цукор, додаємо компот, рослинну олію і все перемішуємо до розчинення цукру.
  2. У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо та просіюємо масу в рідку суміш. Готову масу перекладаємо в форму для випічки, застелену пергаментним папером. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.
  3. У невеликий сотейник висипаємо цукор і какао, потім вливаємо воду і добре перемішуємо, ставимо на плиту, додаємо рослинну олію, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  4. Готовий пиріг дістаємо з духовки і робимо кілька проколів шпажкою. Потім заливаємо його глазур’ю і залишаємо на кілька хвилин. Зверху присипаємо горішками і залишаємо у формі до повного охолодження.
  5. Готовий пиріг дістаємо, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Потіште рідних випічкою. Пиріг виходить дуже ніжним і тане в роті!

За матеріалами.