
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Згущене молоко – 1 банка
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Какао 4 ст. л. + 1,5 ч. л. на посипку
РЕЦЕПТ приготування:
- Нам знадобиться одна банка згущеного молока з цукром. Виливаємо її в каструлю з товстим дном, додаємо чотири столові ложки какао. Добре вимішуємо згущене молоко з какао, щоб какао повністю розчинилося.
- Тепер до шоколадної маси додаємо одну столову ложку вершкового масла.
- Ставимо на середній вогонь, весь час перемішуємо. Коли вершкове масло повністю розтопилося, а шоколадна маса починає кипіти, зменшуємо вогонь до мінімального. І не перестаючи помішувати, варимо 9-10 хвилин, щоб маса стала глянцевою.
- Потім знімаємо з вогню. Підготуємо форму, у мене це кругла, можна взяти і квадратну. Дно форми застеляємо харчовою плівкою. Виливаємо шоколадну масу на плівку, розрівнюємо, і зверху ще накриваємо плівкою. Охолоджуємо при кімнатній температурі, а потім ставимо на 2-3 години в холодильник.
- Нарізаємо наші шоколадні цукерки і добре обсипаємо їх какао.
Смачного!