Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів — виходять м’якими, ніжними і дуже смачними!

Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів — виходять м’якими, ніжними і дуже смачними!
Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів — виходять м’якими, ніжними і дуже смачними!

Дуже часто я чую думку, що пиріжки з бездріжджового тіста виходять не такими смачними: не пишні, не повітряні, тісто як гума. Мене завжди дивує, адже я часто готую пиріжки без додавання дріжджів і завжди вони виходять м’якими, ніжними і дуже смачними. Можливо, не всі ще знайшли свій рецепт.

Бездріжджове тісто для пиріжків можна робити декількома способами: на молоці, на сироватці, на кефірі. Саме останній варіант і зайняв міцне місце в нашому меню. Пиріжки, приготовані на кефірі, виходять дуже смачними, незалежно від того, яку начинку я додаю. З такого тіста виходять чудові пиріжки з капустою, з картоплею, з цибулею і яйцем, зі щавлем, з повидлом. Загалом, підійде абсолютно будь-яка начинка. Пробуйте, експериментуйте і радуйте своїх близьких смачною, домашньою випічкою!

Пиріжки на кефірі з капустою

Список необхідних інгредієнтів:

  • Капуста – 600 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Кефір – 250 мл;
  • Сметана – 2 ст. л.;
  • Жовток яєчний – 1 шт.;
  • Томатна паста – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Олія

Як приготувати пиріжки на кефірі з капустою:

1. Капусту дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Добре обминаємо овочі руками, щоб капуста стала м’яка.

2. Цибулю очищуємо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до прозорості.

3. Додаємо в сковороду капусту та моркву, смажимо близько 5-7 хвилин під кришкою.

4. Додаємо томатну пасту, 1 ст. л. цукру, 0.5 ч. л. солі і перець за смаком. Все добре перемішуємо і готуємо ще близько 10 хвилин, накривши кришкою.

Як приготувати пиріжки на кефірі з капустою
Як приготувати пиріжки на кефірі з капустою
5. Кефір трохи нагріваємо, він повинен бути теплим. Потім додаємо сметану, жовток, 0.5 ч. л солі і 0.5 ч. л. соди. Добре перемішуємо.
6. Просіваємо 200 г борошна, і додаємо 2 ст. л. олії. Знову все добре перемішуємо.
7. Додаємо решту 200 г борошна і замішуємо тісто на пиріжки.
8. Миску змащуємо олією і викладаємо туди тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі.
9. Ділимо тісто на 10-12 рівних частин.
10. З кожної кульки формуємо коржик і викладаємо столову ложку начинки. Формуємо пиріжки, викладаючи швом вниз.
11. Обсмажуємо нак розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Смачного!
Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів — виходять м’якими, ніжними і дуже смачними!
Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів — виходять м’якими, ніжними і дуже смачними!
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!