Соковите м’ясо та хрустка скоринка — неймовірно смачна курка в духовці. Тепер готую тільки так!

Соковите м'ясо та хрустка скоринка — неймовірно смачна курка в духовці. Тепер готую тільки так
Соковите м'ясо та хрустка скоринка — неймовірно смачна курка в духовці. Тепер готую тільки так

Як приготувати курку в духовці – найсмачніший рецепт

Інгредієнти:

  • курка – 2 кг
  • гірчиця – 1 ст.л.
  • сіль – 10 г
  • олія – 50 мл
  • апельсин – 1 шт.
  • сік лимона – 1 ст.л.
  • часник – 3 зубки
  • розмарин – 1 гілочка
  • яблуко – 1 шт.
  • мед – 1 ст.л.
  • вершкове масло – 60 г
  • паприка – 1 ч.л.

 Рецепт приготування:

  1. Змішуємо гірчицю, сіль, олію, сік апельсина (половини) та сік лимона.
  2. Курку промиваємо та обсушуємо, змащуємо з усіх сторін маринадом та залишаємо на 2 години.
  3. Очищений часник кладемо всередину в курку. Туди ж кладемо гілочку розмарину, апельсин (що залишився) і порізане яблуко. Ніжки зв’язуємо ниткою і накриваємо курку пергаментом, а потім фольгою.
  4. Відправляємо курку в духовку, розігріту до 200 градусів на 1 годину.
  5. Готуємо соус: змішуємо розтоплене вершкове масло, мед та паприку.
  6. За кілька хвилин до закінчення готування змащуємо курку соусом та запікаємо ще 10-15 хвилин.
Соковите м'ясо та хрустка скоринка — неймовірно смачна курка в духовці. Тепер готую тільки так
Соковите м’ясо та хрустка скоринка — неймовірно смачна курка в духовці. Тепер готую тільки так