
Свято з дитинства асоціюється з тортом. Пухкий, ароматний, зі смачнющим кремом – сама згадка наганяє апетит. Однак, щоб потішити своїх рідних, не варто чекати особливої нагоди. Торт «Дамський сюрприз» чудово підійде для сімейного чаювання. Пухкі бісквітні коржі, грецькі горіхи, родзинки, мак – він просто тане в роті. Та найголовніше – приготувати його дуже просто. Навіть якщо у випічці ви новачок, з цим тортом ви впораєтеся.
Хоча в мережі можна знайти багато рецептів, ми пропонуємо традиційний, перевірений роками рецепт.
Я зазвичай готую із 4 коржів, діаметр форми – 24 см.
Для тіста (на один корж):
- 1 яйце,
- 80 г борошна,
- 100 г цукру,
- 120 г сметани 20% жирности;
- дрібка солі;
- ¼ ч. л. ванільного цукру;
- 0, 5 ч.л. соди без гірки.
Смакові добавки: для першого коржа – 50 г маку, для другого – 50 г ізюму, для третього – 50 г горіхів. Зрештою, тут можна експериментувати, додавати чорнослив, курагу.
Для шоколадного коржа:
- 1 яйце;
- 100 г цукру;
- 120 г сметани 20 % жирності,
- дрібка солі;
- 3 г соди;
- ¼ ч.л. ванільного цукру;
- 65 г борошна;
- 15 г какао;
- 50 г чорносливу.
Для приготування коржів змішай всі інгредієнти. Не забувай про смакові наповнювачі – мак, ізюм, горіхи.
Застели форму пергаментом, змасти вершковим маслом, посип борошном. Змішай всі сухі складники, додай смакові наповнювачі.
Випікати 20-25 хвилин, температура – 180-190 градусів. Готовність перевіряйте дерев`яною паличкою. Я випікала білий корж у газовій духовці всього 19 хвилин, а шоколадний – 21 хвилину.
Коли коржі охолонуть, просочи їх сиропом.
Для просочення:
- 50 г цукру,
- 70 мл води,
- ванілін.
Для крему потрібно:
- 200 г вершкового масла;
- 350 г згущеного молока;
- 150 г сметани.
Для крему збий вершкове масло, сметану, додай згущене молоко.
Торт можна збирати в довільному порядку. Змасти кожен корж кремо.
Обов`язково дай тортові настоятися в холодильнику хоча б годину.
Виходить торт вагою 2 кг.
Неодмінно приготуй цей ароматний і дуже ніжний торт. Твої рідні будуть здивовані його виглядом та насиченим смаком!