Справиться навіть новачок: перевірений рецепт дуже ніжного торта «Дамський каприз»

Справиться навіть новачок: перевірений рецепт дуже ніжного торта «Дамський каприз»
Справиться навіть новачок: перевірений рецепт дуже ніжного торта «Дамський каприз»

Свято з дитинства асоціюється з тортом. Пухкий, ароматний, зі смачнющим кремом – сама згадка наганяє апетит. Однак, щоб потішити своїх рідних, не варто чекати особливої нагоди. Торт «Дамський сюрприз»  чудово підійде для сімейного чаювання. Пухкі бісквітні коржі, грецькі горіхи, родзинки, мак – він просто тане в роті. Та найголовніше – приготувати його дуже просто. Навіть якщо у випічці ви новачок, з цим тортом ви впораєтеся. 

Хоча в мережі можна знайти багато рецептів, ми пропонуємо традиційний, перевірений роками рецепт. 

Я зазвичай готую із  4 коржів, діаметр форми – 24 см. 

Для тіста (на один корж):

  • 1 яйце, 
  • 80 г борошна,
  • 100 г цукру, 
  • 120 г сметани 20% жирности;
  • дрібка солі; 
  • ¼ ч. л. ванільного цукру;
  • 0, 5 ч.л. соди без гірки. 

Смакові добавки: для першого коржа – 50 г маку, для другого – 50 г ізюму, для третього – 50 г горіхів. Зрештою, тут можна експериментувати, додавати чорнослив, курагу. 

Для шоколадного коржа: 

  • 1 яйце; 
  • 100 г цукру; 
  • 120 г сметани 20 % жирності, 
  • дрібка солі;
  • 3 г соди; 
  • ¼ ч.л. ванільного цукру;
  • 65 г борошна; 
  • 15 г какао; 
  • 50 г чорносливу. 

Для приготування коржів змішай всі інгредієнти. Не забувай про смакові наповнювачі – мак, ізюм, горіхи. 

Застели форму пергаментом, змасти вершковим маслом, посип борошном. Змішай всі сухі складники, додай смакові наповнювачі. 

 Випікати 20-25 хвилин, температура – 180-190 градусів. Готовність перевіряйте дерев`яною паличкою. Я випікала білий корж у газовій духовці всього 19 хвилин, а шоколадний – 21 хвилину. 

Коли коржі охолонуть, просочи їх сиропом.

Для просочення: 

  • 50 г цукру, 
  • 70 мл води, 
  • ванілін. 

Для крему потрібно: 

  • 200 г вершкового масла; 
  • 350 г згущеного молока;
  • 150 г сметани. 

Для крему збий вершкове масло, сметану, додай згущене молоко.

Торт можна збирати  в довільному порядку. Змасти кожен корж кремо. 

Обов`язково дай тортові настоятися в холодильнику хоча б годину.

Виходить торт вагою 2 кг. 

Неодмінно приготуй цей ароматний і дуже ніжний торт. Твої рідні будуть здивовані його виглядом та насиченим смаком!