
Це дійсно страва із історією, адже готують її ще з давніх-давен. У моїй родині це одна із традиційних страв. Особливо смачними були книдлі приготовлені моєю бабусею.
Інгредієнти:
- картопля варена 1 кг
- картопля сира 1 кг
- яйця – 1 шт.
- сіль до смаку
- борошно 350 – 400 г
- масло для змащування
- шкварки чи підсмажена цибулька
Приготування:
- Один кілограм картоплі відварити в мундирі і потерти на терці або перемолоти через мясорубку.
- Один кілограм сирої картоплі потерти на терці, як на деруни і через марлю максимально відцідити рідину.
- Змішати варену і сиру картоплю. Додати сіль та одне яйце. Підсипаючи борошно замісити тісто. На таку кількість йде 400 г борошна, разом з підсипкою.
- Поділити тісто і сформувати невеликі кружальця.
- Закидати в окріп і варити 2 хвилини з моменту закипання.
- Витягнути з окропу, підсолити і додати трішки масла.
- Зверху можна полити шкварками, підсмаженою цибулькою чи грибною підливкою.
Відео-рецепт приготування: