Справжні ГУЦУЛЬСЬКІ КНИДЛІ. Старовинний сімейний рецепт книдлів із сирої і вареної картоплі

Справжні ГУЦУЛЬСЬКІ КНИДЛІ. Старовинний сімейний рецепт книдлів із сирої і вареної картоплі
Справжні ГУЦУЛЬСЬКІ КНИДЛІ. Старовинний сімейний рецепт книдлів із сирої і вареної картоплі

Це дійсно страва із історією, адже готують її ще з давніх-давен. У моїй родині це одна із традиційних страв. Особливо смачними були книдлі приготовлені моєю бабусею.

Інгредієнти:

  • картопля варена 1 кг
  • картопля сира 1 кг
  • яйця – 1 шт.
  • сіль до смаку
  • борошно 350 – 400 г
  • масло для змащування
  • шкварки чи підсмажена цибулька

Приготування:

  1. Один кілограм картоплі відварити в мундирі і потерти на терці або перемолоти через мясорубку.
  2. Один кілограм сирої картоплі потерти на терці, як на деруни і через марлю максимально відцідити рідину.
  3. Змішати варену і сиру картоплю. Додати сіль та одне яйце. Підсипаючи борошно замісити тісто. На таку кількість йде 400 г борошна, разом з підсипкою.
  4. Поділити тісто і сформувати невеликі кружальця.
  5. Закидати в окріп і варити 2 хвилини з моменту закипання.
  6. Витягнути з окропу, підсолити і додати трішки масла.
  7. Зверху можна полити шкварками, підсмаженою цибулькою чи грибною підливкою.

Відео-рецепт приготування:

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!