Справжні круасани по-домашньому, виходять повітряні і просто тануть в роті

Справжні круасани по-домашньому, виходять повітряні і просто тануть в роті
Справжні круасани по-домашньому, виходять повітряні і просто тануть в роті

Ароматні, пухкі і просто тануть в роті – за цим рецептом круасани вдаються завжди. Можна готувати з будь-якою начинкою або зовсім без неї — круасани смачні й самі по собі. Зберігайте перевірений рецепт!

Продукти:

  • 200 мл теплої води;
  • 200 мл теплого молока;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. олії;
  • 2 яйця;
  • 750-800 г борошна;
  • 180 г вершкового масла;
  • начинка (повидло, джем, згущене молоко);
  • цукрова пудра.

Як готувати:

  1. У теплій воді та злегка підігрітому молоці розведіть сіль, цукор й дріжджі. Залиште на 8-10 хвилин.
  2. У суміш додайте рослинну олію, яйця, цукор.
  3. Додайте просіяне борошно та замішайте м’яке тісто.
  4. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште «підійти» в теплому місці.
  5. Наріжте його на 10-12  рівних шматочків.
  6. Кожен шматок тонко розтачайте.
  7. Змастіть одним шаром розм’якшеного вершкового масла, зверху покладіть наступний шар тіста, знову змастіть маслом. Повторюйте так кілька разів.
  8. Отримане листкове тісто розгорніть та розріжте приблизно на 24 частини.
  9. Додайте начинку та закрутіть круасани.
  10. Перекладіть на деко, застелене пекарським папером, змастіть круасани жовтком.
  11. Відправте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
  12. Готові круасани можна присипати цукровою пудрою.

Це дуже смачно! Спробуйте неодмінно та  не забувайте поділитися рецептом з друзями!

Джерело