
Смачні капустяні кекси, люблю їх зі сметаною або домашнім сметанним соусом, вони смачні і в холодному вигляді і гарячому, так що сміливо можна готувати по 2 порції за раз, якщо Ви ще не готували такі кекси – рекомендую, тим більше готуються дуже швидко.
Інгредієнти:
- капуста свіжа – 300 г
- сіль -1 / 2ч.л.
- ковбаса – 50 г
- яйця – 3 шт.
- кефір – 3 ст.л.
- майонез – 1 ст.л.
- олія – 1 ст.л.
- борошно – 2-3 ст.л.
- сода – 1 / 3 ч.л.
Процес приготування:
- Капусту дрібно шаткуємо, додаємо сіль і добре проминаємо руками. Ріжемо кубиками шинку, додаємо до капусти.
- Яйця змішуємо з кефіром, майонезом, олією, сіллю, збиваємо все міксером. Отриману масу вливаємо до капусти, додаємо борошно і перемішуємо.
- Висипаємо соду і відразу гасимо її парою крапель лимонного соку. Перемішуємо. Форми для кексів змащуємо олією, розкладаємо масу і ставимо в духовку на 25-30 хвилин при 200-220 градусах.
Смачного!