Супер-легкий, без міксера та духовки — торт на сковороді. РЕЦЕПТ

Супер-легкий, без міксера та духовки — торт на сковороді. РЕЦЕПТ
Супер-легкий, без міксера та духовки — торт на сковороді. РЕЦЕПТ

Супер-легкий, без міксера та духовки, пухкенький тортик 🍰

Отже, ставимо сковороду d 23 см ( в мене була менша, то вийшов не один, а три маленьких тортика🙂) на маленький вогонь, хай гріється і беремся до тіста.

Тісто:
в миску просіюєм (ст.л. без гірки):

  • 180 г борошна (9 ст. л.)
  • 45 г какао (4,5 ст. л.)
  • 140 г цукру (7 ст. л.)
  • щіпка солі
  • 10 г соди (1,5 ч.л.)

Все це добре розмішати вінчиком.

Додати:

  • 225 мл молока
  • 90 мл олії (9 ст.л.)
  • 3 яйця

Все добре вимішати, додати 1 ст.л. оцту та перемішати. Можна міксером, але я обійшлась без.
Якщо сковорода 23 см, ділимо візуально тісто на три частини.
Смажити коржі на добре розігрітій сковороді, змащеній злегка олією, на маленькому вогні під закритою кришкою близько 15-17 хв. Готовність перевіряти сірником або пальцем легенько до поверхні доторкнутися (не липне-готово). Якщо на кришці утворюється конденсат-витерти серветкою, щоб не капало на корж.

Крем заварний:

  • 2 яйця+10 ст.л.цукру (без гірки)+3 ст.л.борошна+500 мл молока

Заварити крем. Охолодити, збити з 200 г масла.
Помастити коржі, верх тортика залити помадкою.

Супер-легкий, без міксера та духовки — торт на сковороді. РЕЦЕПТ
Супер-легкий, без міксера та духовки — торт на сковороді. РЕЦЕПТ

За матеріалами