
Інгредієнти:
- 1 ч.л. картопляного крохмалю
- 300 мл яблучного соку
- 2 гвоздики
- 1 лавровий лист
- 5-6 горошин чорного перцю
- 2 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 слабосолоний оселедець
Спосіб приготування:
- Крохмаль розвести в 50 мл яблучного соку. У невелику каструлю залити яблучний сік, що залишився, додати гірчицю, гвоздику, перець, лавровий лист (якщо сік кислий, можна додати трохи цукру).
- Довести до кипіння та варити 2 хвилини. Тонкою цівкою залити розведений крохмаль і довести до кипіння (до стану рідкого киселю). Остудити.
- Тим часом обробити оселедець та нарізати невеликими шматочками. Охолодженим маринадом залити підготовлений оселедець і помістити в холодильник на 1-2 години маринуватися. Перед подачею прикрасити півкільцями червоної цибулі. Смачного!