Супер закуска! Оселедець у цьому маринаді зникає зі столу за хвилину

Супер закуска! Оселедець у цьому маринаді зникає зі столу за хвилину
Супер закуска! Оселедець у цьому маринаді зникає зі столу за хвилину

Інгредієнти:

  • 1 ч.л. картопляного крохмалю
  • 300 мл яблучного соку
  • 2 гвоздики
  • 1 лавровий лист
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 слабосолоний оселедець

Спосіб приготування:

  1. Крохмаль розвести в 50 мл яблучного соку. У невелику каструлю залити яблучний сік, що залишився, додати гірчицю, гвоздику, перець, лавровий лист (якщо сік кислий, можна додати трохи цукру).
  2. Довести до кипіння та варити 2 хвилини. Тонкою цівкою залити розведений крохмаль і довести до кипіння (до стану рідкого киселю). Остудити.
  3. Тим часом обробити оселедець та нарізати невеликими шматочками. Охолодженим маринадом залити підготовлений оселедець і помістити в холодильник на 1-2 години маринуватися. Перед подачею прикрасити півкільцями червоної цибулі. Смачного!