Сусідка поділилася вдалим рецептом! ЛЕЧО з солодкого перцю на зиму! Солодкий болгарський перець в томатному соусі

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

  • 3 кг червоного солодкого перцю
  • 3 кг помідорів
  • 1 гострий перець
  • 100 г часнику
  • 50 г солі
  • 200 г цукру
  • 100 мл олії
  • 60 мл 9% оцту або 100 мл яблучного оцту

Процес приготування:

  1. Помідори ріжемо на четвертинки і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Солодкий перець очищаємо від плодоніжок і насіння.
  3. Гострий перець ріжемо шматочками.
  4. Перець солодкий ріжемо на полоски, як для лечо, робіть по своєму смаку.
  5. Помідори ставимо на плиту і варимо після закипання 20 хвилин.
  6. Трохи охолоджуємо і перетираємо через сито.
  7. Томатний сік ставимо на плиту. Додаємо сіль і цукор, олію, перемішуємо і варимо.
  8. Кидаємо перець в томат і перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
  9. Вливаємо оцет і додаємо часник, перемішуємо і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
  10. Розливаємо лечо по стерилізованих баночках, закручуємо кришками.
  11. Перевертаємо баночки, вкутуємо до охолодження.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!