Свекруха навчила готувати! Рецепт запашного пирога з яблуками

Інгредієнти:

  • борошно, 300 г;
  • розпушувач, 10 г;
  • цукор, 50 г;
  • масло вершкове, 180 г;
  • сир, 500 г;
  • цукор, 100 г;
  • ванілін до смаку;
  • яйце, 1 шт.;
  • яблука, 3 шт.;
  • кориця (за бажанням).

Процес приготування

  1. Просіваємо борошно і змішуємо з цукром, розпушувачем і кубиками охолодженого вершкового масла. Перетираємо масу в крихту.
  2. Сир змішуємо з яйцем, цукром та ваніліном, перебиваємо все блендером.
  3. Яблука очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці, змішуємо з цукром та корицею.
  4. Форму застеляємо пергаментом і висипаємо шар тіста, кладемо шар сиру, потім шар яблук, шар крихти, сир, яблука і далі чергуємо. Останній шар – крихта.
  5. Випікаємо при 170 градусах близько 1 години, щоб пиріг став добре рум’яним.
  6. Охолоджуємо у формі, подаємо до столу.