
Інгредієнти:
- борошно, 300 г;
- розпушувач, 10 г;
- цукор, 50 г;
- масло вершкове, 180 г;
- сир, 500 г;
- цукор, 100 г;
- ванілін до смаку;
- яйце, 1 шт.;
- яблука, 3 шт.;
- кориця (за бажанням).
Процес приготування
- Просіваємо борошно і змішуємо з цукром, розпушувачем і кубиками охолодженого вершкового масла. Перетираємо масу в крихту.
- Сир змішуємо з яйцем, цукром та ваніліном, перебиваємо все блендером.
- Яблука очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці, змішуємо з цукром та корицею.
- Форму застеляємо пергаментом і висипаємо шар тіста, кладемо шар сиру, потім шар яблук, шар крихти, сир, яблука і далі чергуємо. Останній шар – крихта.
- Випікаємо при 170 градусах близько 1 години, щоб пиріг став добре рум’яним.
- Охолоджуємо у формі, подаємо до столу.