Свіжий рецепт дерунів: я була приємно здивована

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма картоплі
  • 2 яйця
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • 250 грам сиру
  • 2 столові ложки сметани
  • 3 зубчики часнику
  • кріп
  • олія

Приготування:

  1. Картоплю чистимо і натираємо на тертці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. З отриманої маси віджимаємо рідину, зливаємо її, а крохмаль додаємо в картоплю.
  2. У цю ж масу вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо. За бажанням додаємо пшеничне борошно. У сир додаємо подрібнений часник і кріп, сіль і перець за смаком.
  3. Все перемішуємо. Якщо сир сухий, то додаємо в нього сметану. На пательні розігріваємо олію і ложкою викладаємо картопляне тісто, розрівнюємо його в коржик. У центр кладемо сирну начинку і знову картопляне тісто. Смажимо на невеликому вогні до золотистої скоринки. Готові деруни перекладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною.
Свіжий рецепт дерунів: я була приємно здивована
Свіжий рецепт дерунів: я була приємно здивована

Джерело