Інгредієнти:
- 1,5 кілограма картоплі
- 2 яйця
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 1 цибулина
- сіль, перець
- 250 грам сиру
- 2 столові ложки сметани
- 3 зубчики часнику
- кріп
- олія
Приготування:
- Картоплю чистимо і натираємо на тертці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. З отриманої маси віджимаємо рідину, зливаємо її, а крохмаль додаємо в картоплю.
- У цю ж масу вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо. За бажанням додаємо пшеничне борошно. У сир додаємо подрібнений часник і кріп, сіль і перець за смаком.
- Все перемішуємо. Якщо сир сухий, то додаємо в нього сметану. На пательні розігріваємо олію і ложкою викладаємо картопляне тісто, розрівнюємо його в коржик. У центр кладемо сирну начинку і знову картопляне тісто. Смажимо на невеликому вогні до золотистої скоринки. Готові деруни перекладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною.