Святкова закуска «Сирні кульки»: 5 смачних рецептів

Святкова закуска «Сирні кульки»: 5 смачних рецептів
Святкова закуска «Сирні кульки»: 5 смачних рецептів

Пропонуємо п`ять смачних рецептів святкової закуски «Сирні кульки».  Основа сирних кульок – це суміш твердого сиру, відварених яєць, часнику і майонезу. Почнемо з того, що підготуємо основу для всіх видів сирних кульок.

Для основи:

  • 250 г твердого сиру;
  • 5 відварених яєць;
  • 2-3 зубки часнику;
  • майонез;
  • сіль і перець – за смаком.

Як готувати:

  1. Натираємо на дрібній тертці відварені яйця, часник і твердий сир, додаємо запашний перець, майонез і добре перемішуємо до однорідної маси.
  2. Основа для наших сирних кульок готова, маса повинна бути не сухою і не рідкою, щоб в подальшому було зручно формувати кульки.
  3. Розділяємо її на 5 окремих частин, і перекладаємо в різні миски.
  4. Спочатку приготуємо крабові кульки. Додаємо в основу 100 г натертих на дрібній тертці заморожених крабових паличок,  ложку майонезу і добре перемішуємо.
  5. Ще 100 г натертих крабових паличок відкладемо для обсипання. Для отримання гарної крабової стружки, палички краще натирати в замороженому вигляді. Маса підготовлена, приступаємо до формування кульок. Зручніше це робити в рукавичках, змочених водою, скористаємося чайною ложкою. Набираємо повну чайну ложку маси і мокрими руками катаємо кульку. Паніруємо кожну в крабовій стружці. Викладаємо кульки на окрему тарілку.
  6. Тепер готуємо інший вид сирних кульок. Для цього очищаємо невеликий свіжий огірочок від шкірки, нарізаємо дуже дрібними кубиками і додаємо його в основну сирну масу, добре перемішуємо. За допомогою чайної ложечки, набираємо масу в руку, робимо невелике заглиблення, в яке кладемо шматочок слабосоленої червоної рибки. Робимо заготовки для подальшого обсипання. Підготовлені кульки обвалюємо в суміші білого і чорного кунжуту, а так само в чисто білому кунжуті.
  7. Для приготування третього виду кульок додаємо в сирну основу натерту на дрібній тертці невелику сиру моркву, і добре перемішуємо. Набираємо чайну ложку маси, в центр кладемо четвертинку волоського горіха і формуємо кульки, робимо заготовки. Паніруємо наші кульки в заздалегідь обсмажених і подрібнених волоських горіхах.
  8. Для четвертого виду сирних кульок у відкладену сирну масу додаємо нарізану дрібними кубиками слабосолену червону рибку, дрібно нарізану зелену цибулю, акуратно перемішуємо. Якщо бачите, що маса виходить трошки сухою, – додайте половину ложки майонезу, щоб вона була більш м’яка, податлива, легко каталася, не прилипала до рук, але при цьому не розтікалася. Виробляємо сирні заготовки, вони самі по собі виходять гарні, мармурові, їх можна і не панірувати. Щоб приготувати зелені кульки – паніруємо в будь-який дрібно нарізаної зелені, свіжої або сушеної. Можете скористатися сушеною кінзою.
  9. Для п’ятого рецепту у сирну масу додаємо дрібно нарізані в’ялені помідори і перемішуємо. Набираємо чайну ложку підготовленої маси, укладаємо в серединку одну цілу маслину без кісточки, і формуємо кульки. Паніруємо в паприці.

Всі сирні кульки приготовлені, викладаємо їх на тарілку!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!