
В цьому відео ми підібрали кілька традиційних святкових страв з м’яса, які поширені в українській кухні. Ці страви є популярні в селі моєї дружини. Їх готують на Різдво, Великдень, Весілля. Тут тільки 4 рецепти, проте остання страва в списку дуже унікальна. І впевнений, що багато з вас про таку страву точно не чули…
- Українські голубці
Голубці – українська традиційна страва, яка має десятки варіацій приготування. Варіант з рисом та м’ясом готують найчастіше, особливо на різні свята. Таке поєднання не дуже давнє. Пишуть, що рис з м’ясом, як начинка, отримала свою популярність на початку 20 століття.
2. Український холодець в селі
Ще одна дуже смачна традиційна святкова страва це – холодець. Не уявляю без нього в Україні таких великих свят як Великдень чи Різдво. Разом з цією добіркою ми виставили повний рецепт холодцю в селі. Ви можете подивитися, як робиться наваристий холодець з кількох видів м’яса.
3. Домашня ковбаса в селі
Це особливий м’ясний продукт, який популярний в нашій кухні. Домашня українська ковбаса це найкраща ковбаса яка тільки може бути. Люди коптять її дома в різних буджарнях. Нам пощастило в сусідки-кухарки зняти рецепт ковбаси, яка коптилася в старій буджарні, якій більше, ніж пів століття….
4. Воскресінецька підпалка
А це унікальна стародавня страва, яка є дуже популярною на Коломийщині. А зокрема в селі Воскресінці. Це м’ясна підпалка, яка готується зазвичай на весілля. Та й навіть може готуватися на різні свята. Страва дуже цікава, як і процесом приготування, так і смаком. Мені дивом вдалося зняти рецепт цієї страви, яку частково готувала кухарка, яка згадувалась хвилину тому, коли ми показували кадри коптіння ковбаси.
Всі відповіді в цьому відео: