
Святковий стіл всього за 2 години. Пропоную 8 смачних і оригінальних страв на будь-яке свято, які готуються дуже швидко і просто.
Святкове меню
1. Торт “Виручайка” з варенням за 30 хвилин
Коржі:
- Борошно – 160 г
- Згущене молоко – 300 г
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 1 щіпка
- Вершкове масло – 50 г(розтоплене)
Крем:
- Вершки 33% – 500 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Варення – 150-200 г
2. Закуска «Кошики»
- Лаваш – 1 шт.
- Печериці – 150 г
- Філе куряче – 100-150 г
- Цибуля – 100 г (одна невелика цибулина)
- Вершки – 1 ст.л.
- Сир твердий – 30 г
- Мускатний горіх – щіпка
- Сіль, чорний перець – за смаком
3. Закуска – рулет з оселедцем
- Картопля відварна – 250 г
- Оселедець – 150-200 г
- Цибуля червона – 0,5 шт.
- Зелена цибуля – 1 стебло
- Лаваш – 1 шт.
- Плавлений сир – 1 ст.л.
4. Закуска – Крабові кульки
- Плавлений сирок – 1 шт. (90 г)
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 1 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Крабові палички – 100 г
- Кукурудза – 1 ст.л.
5. Курочка з лимонною пастою і овочами
- Курка – 1 шт. (2 кг)
- Петрушка – 1 маленький пучок
- Вершкове масло – 50 г
- Часник – 3-4 зубчики
- Цедра лимона – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Сіль – 2 ч.л. (додайте за смаком)
- Чорний перець – 0,5 ч.л. (або за смаком)
- Будь-які овочі за смаком
6. Салат «Конкурент Олів’є»
- Консервований горошок – 150 г
- Помідор – 100 г
- Ковбаса варена (шинка) – 200 г
- Яйце – 2 шт.
- Пекінська капуста – 50 г
- Картопля відварна – 2 шт.
- Майонез – 2-3 ст.л.
7. Закуска з печінкою тріски
- Печінка тріски – 100 г
- Маринований огірок – 1 шт. (50 г)
- Яйце – 1 шт.
- Листкове тісто – 150 г
8. Салат – А-ля Грецький
- Помідор – 100 г
- Огірок – 100 г
- Болгарський перець – 100 г
- Бринза або фета – 100 г
- Маслини – 50 г
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Прованські трави – 1 ч.л.
- Оцет 6% – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Цукор – 0,5 ч.л.