
Смачний і дуже корисний десерт з сиру, який готується буквально за кілька хвилин. В такому десерті сир будуть їсти навіть ті, хто його зовсім не любить!
Інгредієнти:
- Сир – 500 г (у мене знежирений)
- Молоко – 50 г
- Цукор – 40 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сода – 0,5 ч.л.
- Какао – 25-30 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – щіпка
Рецепт приготування:
- Змішати сир, молоко, соду, цукор, ванільний цукор і щіпку солі. Все перебити блендером до більш однорідної маси. Можна на цьому етапі додати какао і вершкове масло, можна пізніше.
- Поставити миску з отриманою масою на водяну баню, нагрівати, постійно помішуючи. Молочна кислота сиру буде вступати в реакцію з содою, і сир почне плавитися. Процес плавлення може зайняти близько 5 хвилин. Точний час не скажу, так як все індивідуально. Тільки зверніть увагу, що сир обов’язково повинен бути справжній натуральний, без рослинних жирів і інших непотрібних компонентів.
- Коли сир розплавиться, додайте какао і вершкове масло (якщо не додали на першому етапі). Перемішайте до повної однорідності, і можна знімати з вогню.
- Перелийте масу в форму, дайте їй охолонути. Можна насолоджуватися корисним і смачним десертом!
Залежно від самого сиру, плавлений сир може вийти щільним, як у мене, або більш рідким, як намазка.