
Як приготувати сирну паску на Великдень. Покроковий рецепт:
Інгредієнти:
Опара:
- 20 г дріжджів пресованих
- 50 мл молока
- 25 г (1 ст. л.) цукру
- 20 г борошна
Тісто:
- 550 г борошна (+/-)
- 100 мл молока
- 1/3 ч. л. солі
- 100 г масла (м’якого)
- 50 мл води
- 200 г сиру кисломолочного
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- Цедра 1 лимону
- 100-150 г родзинок, цукатів
- 1/3 ч. л. куркуми (не обов’язково)
Рецепт приготування сирної паски
- Розвести дріжджі в теплому молоці+цукор, борошно, залишити на 15 хв.
- Сир перебити блендером з водою.
- До опари: змішати тепле молоко з усіма інгредієнтами, крім родзинок. Вимісити тісто не менше 15 хвилин. Родзинки запарити і охолодити, вимішати з борошном, вимісити тісто і залишити накрите на 1.5 год.
- Тісто легко обім’яти, поділити і заповнити форми на половину, накрити і залишити на 1 годину, але так, щоб не піднялось вище до краю 1 см. З цієї порції виходить 1,5 кг тіста.
- Випікати при температурі 180 градусів перші 15 хвилин і приблизно 30 хвилин при 160º, можна прикрити фольгою, щоб не пригоріла.
Смачного!
Рецепт та фото – Тетяна Мельничук