Сирна паска — перевірений рецепт. Дуже смачна і проста в приготуванні!

Сирна паска — перевірений рецепт. Дуже смачна і проста в приготуванні!
Сирна паска — перевірений рецепт. Дуже смачна і проста в приготуванні!

Як приготувати сирну паску на Великдень. Покроковий рецепт:

Інгредієнти:

Опара:

  • 20 г дріжджів пресованих
  • 50 мл молока
  • 25 г (1 ст. л.) цукру
  • 20 г борошна

Тісто:

  • 550 г борошна (+/-)
  • 100 мл молока
  • 1/3 ч. л. солі
  • 100 г масла (м’якого)
  • 50 мл води
  • 200 г сиру кисломолочного
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • Цедра 1 лимону
  • 100-150 г родзинок, цукатів
  • 1/3 ч. л. куркуми (не обов’язково)

Рецепт приготування сирної паски

  1. Розвести дріжджі в теплому молоці+цукор, борошно, залишити на 15 хв.
  2. Сир перебити блендером з водою.
  3. До опари: змішати тепле молоко з усіма інгредієнтами, крім родзинок. Вимісити тісто не менше 15 хвилин. Родзинки запарити і охолодити, вимішати з борошном, вимісити тісто і залишити накрите на 1.5 год.
  4. Тісто легко обім’яти, поділити і заповнити форми на половину, накрити і залишити на 1 годину, але так, щоб не піднялось вище до краю 1 см. З цієї порції виходить 1,5 кг тіста.
  5. Випікати при температурі 180 градусів перші 15 хвилин і приблизно 30 хвилин при 160º, можна прикрити фольгою, щоб не пригоріла.

Смачного!

Рецепт та фото – Тетяна Мельничук

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!