Сирна ПАСКА — ВОЛОГА і дуже ПРОСТА в приготуванні!

Сирна ПАСКА — ВОЛОГА і дуже ПРОСТА в приготуванні!
Сирна ПАСКА — ВОЛОГА і дуже ПРОСТА в приготуванні!

Рецепт на 6 шт., діаметром 10 см

Дріжджове здобне тісто з сиром для пасок:

  • 800 г пшеничного борошна
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 450 г сиру (жирністю 5-9%)
  • 140 г цукру (якщо любите солодкі, додавайте більше)
  • ванільний цукор
  • 3 яйця і 3 жовтки
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 140 мл молока
  • 200 г родзинок, цукатів або сухофруктів
  • 1/2 чайної ложки солі

Процес приготування:

  1. В першу чергу зробимо опару. Всипаємо дріжджі в тепле, але не гаряче молоко. До молока додаємо столову ложку цукру і кілька столових ложок борошна, перемішуємо до однорідного стану. За консистенцією опара повинна бути, як тісто на оладки. Не забувайте про те, що на кухні має бути дуже тепло, не повинно бути протягів. Опару залишаємо підходити. Вона повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2,5 рази.
  2. Поки опара підходить, почнемо процес замішування тіста: в чаші міксера з’єднуємо 3 жовтки і 3 яйця. Білки будемо використовувати для прикраси пасок. До яєць додаємо цукор, що залишився, сіль і перемішуємо до однорідного стану. Далі додаємо сир. Сир може бути будь-який (сухий, розсипчастий, вологий) – це просто відіб’ється на кількості борошна. Слідом додаємо вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.
  3. Наша опара підійшла і можна додавати її до тіста, відправляємо її в чашу міксера і туди ж всипаємо невелику частину борошна і перемішуємо. До отриманого тіста всипаємо частинами борошно, що залишилося і перемішуємо руками. Нам треба добитися того, щоб тісто зібралося в кулю і залишилося трошки липким.
  4. Тепер посудину накриваємо харчовою плівкою або перекладаємо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 12 годин. Пакет беріть більший, щоб тісту було куди рости. Тісто можна підготувати вранці, а випікати паски ввечері або навпаки. У холодильнику тісто збільшиться в об’ємі, на наступний день його потрібно буде дістати з холодильника і дати трошки постояти при кімнатній температурі, зігрітися. Після чого виймаємо його з пакета і можна в нього вмішувати цукати, сухофрукти. Всі сухофрукти перед використанням необхідно перебрати і добре промити спочатку в крижаній воді, а потім в окропі. Далі до них додаємо трохи борошна, перемішуємо і додаємо їх до тіста. Коли додамо сухофрукти, тісту не потрібно давати ще раз підходити. Його треба одразу розділити на необхідну кількість частин, розподілити по формах і дати підійти вже в формах.
  5. Вага тіста приблизно 1 кг 900 г. Якщо для випічки будете використовувати металеві форми, то на дно викладайте папір для випічки і стінки змащуйте. Я буду використовувати паперові формочки, діаметром 10 см. Їх знадобиться 6 штук. Ділимо тісто на 6 рівних частин. Кожну кульку тіста  викладаємо у форму для випікання. За обсягом тісто має займати трохи менше половини форми. Укладаємо тісто в форми і накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці. Коли тісто піднялося практично до верху форми, верх пасок змащуємо жовтком з невеликою кількістю молока і відправляємо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку до рум’яної скоринки і перевіряємо готовність дерев’яною паличкою.
  6. Пасочки вийшли дуже красиві і тепер даємо їм час повністю охолонути. Після чого можна їх залишити в формах – так вони довше і краще зберігаються, не черствіють.
  7. Коли паски повністю охололи, їх можна прикрашати. Я буду використовувати білкову глазур – на 50 г білка додала приблизно 300 г цукрової пудри, трохи лимонного соку і збила міксером до густої консистенції. Можна глазур наносити ложкою, можна пасочку вмочати в глазур. Глазур повністю підсихає на пасці. Прикрашаємо паски по своєму бажанню. Паски виходять дуже м’які, ніжні, вологі, пористі, повітряні, дуже ароматні і дуже смачні !!!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!